Hirurg sa VMA osuđen za prebijanje supruge: "Doktor je praktično odslužio kaznu u pritvoru"
VMA, ilustracija, Foto: Beta/Branislav Božić

najnovija vest

Hirurg sa VMA osuđen za prebijanje supruge: "Doktor je praktično odslužio kaznu u pritvoru"

Hirurg je osuđen za krivična dela nasilje u porodici, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

Objavljeno:

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa hirurgom Vojno-medicinske akademije Nikolom Ostojićem na osnovu kog je on za prebijanje supruge osuđen na kaznu zatvora od godinu dana.

Sud je prihvatio sporazum između tužilaštva i Nikole Ostojića, a u kaznu zatvora njemu je uračunato i vreme provedeno u pritvoru.

"Doktor je praktično odslužio kaznu u pritvoru", objašnjava sagovornik Kurira.

Ostojić je uhapšen u januaru prošle godine dok mu je sud sredinom decembra ukinuo pritvor i zamenio ga merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Oštećena I.O. je na početku suđenja iskoristila svoje zakonsko pravo da kao njegova supruga ne svedoči u postupku, nakon čega je sud iz dokaza izdvojio njen iskaz, kao i pojedina veštačenja u kojima se veštaci pozivaju na njen iskaz.

I.O. je tada rekla i da se ne pridružuje krivičnom gonjenju i da ne ističe imovinsko-pravni zahtev.

Obrazlažući svoju odluku sudu, ona je rekla da ne svedoči najviše zbog troje maloletne dece kojima je potreban otac, odnosno oba roditelja, dodajući da medijska eksponiranost zbog ovog slučaja utiče kako na nju tako i na decu

Hirurg je osuđen za krivična dela nasilje u porodici, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je to tužilaštvo.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne kazna shodno zakonu.

Kako je ranije saopšteno, lekar je osumnjičen da je od početka januara do početka februara svoju suprugu udarao rukama i nogama po glavi i celom telu, kao i predmetima u nameri da je teško povredi.

Takođe, sumnja se da je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je.

Ostojić je kako se sumnja, svojoj supruzi naneo višestruke povrede glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su joj polomljena dva rebra, kao i leva laktična kost, a povrede se kvalifikuju kao teška telesna povreda.

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni (0-24h, besplatan poziv).

SOS telefoni Autonomni Ženski Centar - SOS telefon 0800-100-007, radnim danima 10-20h

ASTRA Akcija protiv trgovine ženama - SOS telefon 011 785-0000, 065 3347-817, dostupan 24h Evropski broj za nestalu decu 116-000

Incest trauma centar - SOS telefon 011 3441-737, 011 3861-332, dostupan 24h

Savetovalište protiv nasilja u porodici - SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011, besplatan poziv, radnim danima 10-19h 011 2769-466, radnim danima 10-19h 062 304-560, noću 19-10h SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“.

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Bonus video:

06:14

Kupovina polovnih knjiga

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.