Pokazivao 3 prsta kroz prozor auta, pa umalo izazvao sudar! Uhvaćen Beograđanin koji je napravio haos u Hrvatskoj
Rendž rover beogradskih tablica, Foto: Printscreen/Youtube/Morski HR

ubrzo identifikovan

Pokazivao 3 prsta kroz prozor auta, pa umalo izazvao sudar! Uhvaćen Beograđanin koji je napravio haos u Hrvatskoj

Iz splitsko-dalmatinske policije odmah su saopštili da ga traže, a sada kažu da je vozač pronađen i da je kažnjen zbog „nepažnje nad detetom”

Objavljeno:

Vozač "rendž rovera" beogradskih registarskih oznaka tokom boravka u Hrvatskoj pokazivao je tri prsta kroz prozor automobila, a u jednom trenutku se zaneo i zamalo se sudario sa vozilima koja su dolazila iz suprotnog smera.

Iz splitsko-dalmatinske policije odmah su saopštili da ga traže, a sada kažu da je vozač pronađen i da je kažnjen zbog „nepažnje nad detetom”.

Privedeno više osoba

- Kako smo danas obavestili javnost, nakon javno objavljenog snimka, pokrenuli smo uviđaj. Vozilo je ubrzo pronađeno, utvrđeno je da su se u njemu nalazile dve odrasle osobe i dvoje dece. Svi su privedeni u službene prostorije, a u postupak je sproveden uz učešće specijalizovanih policijskih službenika za mlade.

1 / 2 Foto: Printscreen/Youtube/Morski HR

Lutanje po putu

Utvrđeno je da je danas oko 10.30 časova na području grada Kaštela, tokom vožnje, dete koje se nalazilo na zadnjem sedištu vozila ispustilo ruku kroz prozor. S obzirom na to da prema Kaznenom zakonu RH dete (osoba mlađa od 14 godina) nije krivično odgovorna, protiv deteta se ne može pokrenuti krivični ili prekršajni postupak, već se postupa na temelju mera za zaštitu prava i blagostanja deteta - saopštila je policija.

"Otac je zanemario nadzor nad detetom, napravio je i saobraćajni prekršaj"

- Međutim, sprovedenim postupkom je utvrđeno da je otac deteta, 33-godišnji državljanin Srbije, izvršio obeležja prekršaja iz člana 27. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira tako što je zanemario nadzor nad detetom kao roditelj, koji je zbog nedostatka roditeljskog nadzora izvršio prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Takođe, utvrđeno je da je 33-godišnji državljanin Srbije, upravljajući vozilom, izvršio prekršaje iz čl. 46. ​​Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, odnosno nije se držao sredine obeležene trake. Strani državljanin je prekršajno sankcionisan, nakon čega je pušten iz službenih prostorija i napustio Republiku Hrvatsku - navodi se u saopštenju PU Splitsko-dalmatinske.

Bonus video:

00:21

Đaniju skinuli tablice

(Espreso / Index.hr / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.