Ocu dečaka ubice produžen pritvor: Evo šta je saopšteno iz Višeg suda u Beogradu
Roditelji dečaka ubice, Foto: Stefan Stojanović/Mondo, Dado Đilas, Privatna arhiva/Kurir

Pritvor može trajati najduže 60 dana

Ocu dečaka ubice produžen pritvor: Evo šta je saopšteno iz Višeg suda u Beogradu

U ovom postupku suđenje je počelo, ali je sudija odlučio da na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zatvori suđenje za javnost

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor za još 60 dana ocu dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Pritvor može trajati najduže 60 dana.

Pritvor je produžen zbog okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopšteno je iz tog suda.

OŠ Vladislav Ribnikar
foto: Zorana Jevtić

Optužnicom mu je na teret stavljeno teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, dok je majci dečaka ubice na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U ovom postupku suđenje je počelo, ali je sudija odlučio da na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zatvori suđenje za javnost.

Bonus video:

04:01

RIBNIKAR JE OSTAVIO DUBOK TRAG U DRUŠTVU Mršević godinu dana nakon masakra: To je nepredvidiv zločin je doneo velike posledice!

(Espreso/ Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.