Oglasio se gradonačelnik Novog Sada o stradanju porodice u požaru: Najavio Dan žalosti
Izgorela kuća, Foto: Kurir/T.M.

tragedija

Oglasio se gradonačelnik Novog Sada o stradanju porodice u požaru: Najavio Dan žalosti

Dodaje i da će se, nakon završene obdukcije, biti određen i dan žalosti u Novom Sadu

Objavljeno:

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obratio se javnosti danas zbog požara koji izbio u ranim jutarnjim časovima i u kom je šestoro lica izgubilo život.

Kako je istakao, vatrogasci koji su gasili požar mogli su samo da iznesu tela nastradalih.

- Novi Sad je ponovo zadesila tragedija u kome je stradalo šestoro ljudi, među kojima i mala deca. Vatrogasci su od tri sata noćas gasili požar. Međutim, samo su mogli da iznesu tela nakon svega. Sada čekamo rezultate obdukcije - kaže gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Dodaje i da će se, nakon završene obdukcije, biti određen i dan žalosti u Novom Sadu.

1 / 2 Foto: Društvene mreže

- Svakako ćemo doneti odluku oko određivanja dana žalosti. Ovo je velika tragedija i mogu samo da izjavim svoje najdublje saučešće - kaže gradonačelnik Đurić.

"Porodica nije bila prijavljena na mestu tragedije"

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu Danijela Kostić istakla je da porodica nije bila prijavljena na adresi na kojoj je nastradala, kao i da će grad uraditi sve što je potrebno da pomogne članovima porodice nastradalih.

- Nalazimo se u nelegalnom, nehigijenskom naselju, jedne od nekolicine u ovom gradu. Od jutros pokušavamo da nađemo podatke o nastradalima. Sa nama je Centar za socijalni rad, i nažalost, ova porodica uopšte nije bila u evidenciji Centra za socijalno - kaže Kostić.

Navodi i da je želja porodice da svoje najmilije sahrane u Žablju, odakle i potiču.

- Mi ćemo pokušati da pomognemo porodici nastradalih koliko možemo. Kada su ovakve situacije u pitanju idemo sa interventnom pomoći, imamo i sahranjivanje za socijalno ugrožene. Pošto nisu prijavljeni našoj lokalnoj samoupravi, videćemo šta možemo da pomognemo - kaže Danijela Kostić iz Gradskog veća za socijalnu zaštitu.

1 / 5 Foto: Kurir/T.M.

Požar izbio u ranim jutarnjim časovima, nastradala šestočlana porodica.

U požaru koji je noćas izbio oko 2 sata u novosadskom naselju Salajka, na uglu ulica Đorđa Dere i Davida Rackovića, stradala je šestočlana porodica. Danijel A. i Maja S. ugušili su se od dima zajedno sa svojih četvoro dece od 2, 4, 5 i 7 godina. Najmlađe dete pronađeno je u naručju majke.

Pripadnici Uprave za vanredne situacije, devet vatrogasaca sa dva vozila, ugasili su požar, a policija i javni tužilac obavili su uviđaj lica mesta.

Sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu.

Skuter koji se zapalio
Skuter koji se zapaliofoto: Facebook

Bonus video:

02:20

AUTO PLANUO NA ZVEZDARI, VATRA ZAHVATILA I KUĆU! Kurir sa lica mesta: Moguće je da je požar podmetnut i to IZ OVOG RAZLOGA

(Espreso/Blic/Sofija Vulićević/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.