"On ne treba hleba da jede!" Roditelji ubijenih u masakru kod Mladenovca očajni na suđenju Urošu Blažiću
Uroš Blažić, Foto: Petar Aleksić, Nenad Kostić

SUĐENJE

"On ne treba hleba da jede!" Roditelji ubijenih u masakru kod Mladenovca očajni na suđenju Urošu Blažiću

Otac Kristine i Milana Panića iz Dubone reagovao je na odobren zahtev Uroša Blažića i njegovog advokata za poverljiv razgovor

Objavljeno:

U Specijalnom sudu u Beogradu počelo suđenje Urošu Blažiću (22) iz Dubone kod Mladenovca, koji je 4. maja prošle godine u krvavom piru ubio devet, a teško ranio 12 žrtava.

U delu sudnice gde se nalaze oštećene porodice kada je Uroš Blažić uveden u sudnicu svi roditelji su se rasplakali, a zatim negodovali zašto uopšte iznosi odbranu jer smatraju da nema prava na to.

Otac Kristine i Milana Panića iz Dubone reagovao je na odobren zahtev Uroša Blažića i njegovog advokata za poverljiv razgovor.

- Ubili ste mi sina i ćerku, sad pravite cirkus! Smeje se sve vreme, on ne treba hleba da jede - rekao je Panić.

Nakon odborenog zahteva reagovao je otac ubijenog Aleksandra Milovanovića (17) iz Malog Orašja koji je skočio sa klupe kad su Blažića izvodili za govornicu i pogodio staklo koje razdvaja oštećene i boks sa okrivljenima plastičnom flašicom vode.

00:28

Suđenje Urošu Blažiću

Iz publike gde sede ožalošćene porodice moglo se čuti: "Ne mogu mu ništa, samo hoću da me pogleda u oči!"

Dok se drugookrivljeni Radiša Blažić vraćao nakon izjave "da nije kriv i izjave saučešća" jedan od roditelja gestikulacijom je pokazao da će ga udaviti.

Polovina roditelja i prijatelja uzašla je iz sudnice kada je Uroš Blažić krenuo da priča o svojoj ljubavi prema oružju, a jedna majka reagovala je burno na jednu od izjava pa je ustala i rekla: "Ako ima uzrok kaži šta su ti uradili oni koje si pobio. Što nisu pucao na te što su ti pisali, nego si nama decu pobio!"

Bonus video:

06:39

NE PUCAJTE, NISAM NAORUŽAN, NEMOJTE ME UBITI Bivši policajac: Blažić je ovo rekao što znači da je bio URAČINLJIV TOKOM MASAKRA

(Espreso / Kurir / Dijana Antonijević / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.