Nestanak Barbare Vitez i dalje pod velom misterije: Devojčica se vraćala sa rođendana, a onda joj se gubi trag
Barbara Vitez, Foto: Printscreen / Facebook

istraga

Nestanak Barbare Vitez i dalje pod velom misterije: Devojčica se vraćala sa rođendana, a onda joj se gubi trag

Tog kobnog dana, oko 22 sata, dok se vraćala sa rođendana jedne devojčice iz Sente, Barbari se izgubio svaki trag

Objavljeno:

Prošlo je skoro osam godina od nestanka devojčice Barbare Vitez iz Sente. Njeni roditelji nikada nisu saznali pravu istinu i šta joj se dogodilo, ali i dalje gaje nadu da je živa.

Petnaestogodišnja Barbara nestala je 25. novembra 2016. godine, a poslednji put je viđena na mostu preko Tise. Nakon gotovo osam godina, nestanak ove devojčice još uvek je misterija - ne postoje nove informacije o njenoj sudbini, a o događajima te večeri postoje različite teorije.

Tog kobnog dana, oko 22 sata, dok se vraćala sa rođendana jedne devojčice iz Sente, Barbari se izgubio svaki trag. Nestanak devojčice prijavili su njeni drugari iste večeri.

Oni su policiji ispričali da se ona tokom igre koju su osmislili po povratku sa proslave rođendana, popela na stub mosta koji spaja Sentu i Čoku i da se okliznula i pala u reku Tisu. Uprkos opsežnim višemesečnim pretragama, njeno telo nikada nije pronađeno. S tim u vezi Barbarini roditelji nikada nisu poverovali u ovu verziju priče. jer je Barbara imala strah od visine i pomislili su da je njihova ćerka mogla biti oteta.

„Poslednji put viđena je 25. novembra 2016. godine u prodavnici u Senti, kada su je snimile kamere, i to u 21:41. Na snimku se ne vidi da li je naša ćerka sa tom dvojicom dečaka krenula ka mostu ili na drugu stranu“, rekao je ranije Endre Vitez, Barbarin otac.

Barbara Vitez
Barbara Vitezfoto: Prva tv Printscreen

Tisu su tada pretraživali pripadnici srpske i mađarske ronilačke policije uz pomoć pasa, ali tela Barbare nije bilo.

Osam godina kasnije, misterija o Barbarinom nestanku i dalje ostaje. Nije poznato da li je oteta, ubijena ili je poginula.

Drugovi pali poligraf

Roditelji su nekoliko dana nakon njenog nestanka primili pismo koje je tvrdilo da je Barbara pretučena, silovana, ubijena i bačena sa mosta u Tisu. Ova verzija se razlikovala od onoga što su tvrdili dečaci koji su bili s njom. Rezultati njihovog poligrafa su ostali nepoznati javnosti, a svi osim ta dva dečaka su prošli poligraf.

"Dečaci su davali izjave na mađarskom jeziku, dok je prevodilac na srpskom prenosio nadležnim organima. Posle toga, samo nam je rečeno da je poligraf urađen, ali nismo saznali da li su dečaci uhvaćeni u laži. Nijedna institucija nam se nije obratila već pet godina", ispričao je ranije Barbarin otac.

Navodno viđena u noćnom klubu u Mađarskoj

Grčka, Mađarska, Rumunija, samo su neke od zemalja u kojima je, navodno Barbara viđena. Informacije o tome da je navodno viđena osoba koja bi mogla biti Barbara Vitez stizale su i iz Crne Gore, Bugarske, Albanije.

Za nestalom Barbarom raspisana je i Interpolova žuta poternica, koja se raspisuje za nestalim osobama, što bi moglo značiti da je još smatraju živom.

Bilo je mnogo neproverenih informacija o mogućim viđenjima Barbare, a jedna od njih, iz 2018. godine, prikazivala je devojčicu sličnu Barbari u noćnom klubu u Mađarskoj. Porodica je odmah alarmirala mađarsku policiju, ali devojka više nije bila na tom mestu. Sličan slučaj se ponovio 2019. godine, ali ni tada policijske provere nisu dale rezultate.

Lajv čet sa Barbarom

Barbara je, prema tvrdnjama porodice, jednom prilikom koristila internet i dopisivala se preko lajv četa sa ljudima koji im pomažu u potrazi za njom. Postoje i fotografije tog četa, ali uvidom u njih ne može se sa sigurnošću potvrditi da je na njima Barbara.

Međutim, neutešni roditelji tvrde da su ćerku prepoznali “po očima i ožiljku”. Kažu i da su shvatili da je to ona po njenom reagovanju na svoje ime, ime njene mace i na ime njenog brata. Nakon toga se navodno lajv čet prekinuo i nije bilo više moguće s njom stupiti u kontakt preko društvenih mreža.

Tragična sudbina porodice Vitez

Od Barbarinog nestanka, porodicu Vitez pratila je nesreća. Barbarin brat Atila, koji je bolovao od autizma i epilepsije, preminuo je 5. marta 2019. godine. Nekoliko meseci kasnije preminuo je Melindin otac, a ubrzo zatim i Endreov.

Bonus video:

00:37

Policija u Mladenovcu i Topoli zaplenila oko 20 kilograma marihuane i uhapsila sedam osoba

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.