Oglasilo se i tužilaštvo o smrti radnika kod "Kolubare": Evo šta je pokazao uviđaj, jedna bitna stvar se ne zna
Kolubara, Foto: Dado Đilas

tragedija

Oglasilo se i tužilaštvo o smrti radnika kod "Kolubare": Evo šta je pokazao uviđaj, jedna bitna stvar se ne zna

Utvrđeno je da su navedeni radnici angažovani na osnovu zaključenog ugovora između navedenih preduzeća

Objavljeno:

Nakon obavljenog uviđaja, koji je obavio dezurni javni tuzilac Osnovnog javnog tuzilastva u Lazarevcu, utvrđeno je da su se dana 16.8.2024. godine utopili radnici PTP "Agronom kop" d.o.o. Mrčić - Valjevo, Z.J. (50) rukovalac trimerom i B.T. (69) poslovođa, u kanalu otpadnih voda Termoelektrane u Velikim Crljenima - deponija pepela, prilikom izvođenja radova na oplemenjivanju i nezi zelenih površina i saobraćajnica u krugu naselja i postrojenja Termoelektrane.

Utvrđeno je da su navedeni radnici angažovani na osnovu zaključenog ugovora između navedenih preduzeća, da su nastradali radnici bili osposobljeni za bezbedan i zdrav rad, a da je do utapanja došlo iz za sada nepoznatih razloga.

- Izdat je nalog za obdukciju i toksikološko hemijsku analizu, kao i da se od navedenih preduzeća i preduzeća angažovanog za kontrolu bezbednosti i zdravlja na radu pribavi sva potrebna dokumentacija i da se izveštaj o navedenom događaju dostavi Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu na dalje postupanje. O daljem toku postupka obavestićemo javnost - navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Lazarevcu.

Oglasila se Elektroprivreda Srbije

Kako se navodi u saopštenju Elektroprivrede Srbije, prema trenutnim informacijama, tragedija se dogodila dok su angažovani radnici kosili travu uz kanal.

- U skladu sa utvrđenim procedurama, Ogranak TENT je ispunio sve ugovorne obaveze iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. U toku je policijski uviđaj, a o nesreći su obavešteni nadležni državni organi - navodi se.

„Elektroprivreda Srbije“ upućuje saučešće porodicama stradalih.

Oglasio se i Vučević

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević zatražio je danas povodom tragedije koja se dogodila u termoelektrani „Kolubara“, gde su dva radnika stradala, da se izvrši hitna i detaljna istraga o ovom slučaju.

Premijer Vučević je zatražio i da se preduzmu sve neophodne radnje da se ovakve tragedije ne dogode ponovo.

Bonus video:

04:51

BRZE VESTI 16.08.2024

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.