Oduševio Srbe herojstvom, sad svi plaču za njim! Ovo je Nenad koji je tragično stradao kod Raške (FOTO)
Nenad Ilić, Foto: Kurir/Privatna arhiva

još jedna tragedija na srpskim putevima

Oduševio Srbe herojstvom, sad svi plaču za njim! Ovo je Nenad koji je tragično stradao kod Raške (FOTO)

Snimak Nenadovog herojstva oduševio sve, čovek velikog srca izgubio život

Objavljeno:

Prijatelji i poznanici Nenada Ilića (44) iz sela Devča kod Prokuplja koji je 10. avgusta poginuo u jezivoj saobraćajnoj nesreći na putu od Kraljeva ka Raškoj u mestu Ušće, govore o njemu kao čoveku velikog srca za koga je cela Srbija čula i ranije kao heroja sa nesvakidašnjeg snimka spasavanja mačeta.

- Materijalne stvari me ne pokreću, a ovako nešto mi je bilo zadovoljstvo da uradim i super se osećam. Trik je u pojedinim majstorima koji su radili na renoviranju kuće. Bili dobri majstori... Mače našlo rupu između rigipsa i zida. I propalo do patosa - napisao je tada Nenad ispod snimka objavljenog na društvenoj mreži, a koji je za kratko vreme postao viralan.

Snimak koji su svi sa oduševljenjem gledali i komentarisali kako je čovek pravi heroj, zbog čega je Nenad tada postao miljenik nacije, možete pogledati ovde:

Podsećanja radi, mačka se omacila na tavanu, a mače je našlo rupu između rigipsa i zida. Kako je Nenad tada objasnilo, čuo je da mače mjauče i da se bori za život i odmah je počeo da čekićem razbija pločice, a potom i rigips.

Ispod ovog snimka, ređale su se same pohvale i reči divljenja upućene Nenadu heroju.

Nažalost, njegovo herojsko srce prestalo je da kuca pre pet dana kada je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

- Do udesa je došlo u mestu Ušće 10. avgusta, a u sudaru su učestvovali autobus podgoričkih registarskih tablica i automobil niških registarskih tablica kojim je upravljao Nenad. Čovek je nastradao na licu mesta, a njegov saputnik je prevezen u bolnicu - rečeno je ranije za Kurir.

Nenad je kako se saznaje sahranjen 13. avgusta na seoskom groblju, a na večni počinak ga je ispratio veliki broj ljudi. Nenad je bio porodičan čovek, bavio se keramikom, a svi će ga pamtiti kao vrednog i radnog, ali i kao heroja koji je snimljen dok je spasavao mače.

Nenad Ilić
Nenad Ilićfoto: Kurir/Privatna arhiva

- Otišao je sa ovog sveta jedan veliki čovek, veliki drug i prijatelj, kojeg mnogi žale. Nenad će svima nama ostati u lepom sećanju, a njegova hrabrost i humanost će zauvek ostati zabeleženi - rekao je za Kurir jedan Nenadov prijatelj.

Takođe, od heroja se oprostio i njegov otac. Pogođen tragedijom, na društvenim mrežama podelio je svoju bol i tugu sa svojim prijateljima.

- Sine moj, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju. Srešćemo se ponovo svi zajedno na nekom lepšem mestu - napisao je Nenadov otac uz njegovu fotografiju.

Bonus video:

00:57

Saobraćajna nesreća u Prokuplju

(Espreso / Kurir / Tatjana Vasiljević / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.