Katarina Rebrača ide u zatvor: Osuđena na 34 meseca robije i basnoslovnu novčanu kasnu, od brojke ćete zanemeti!
Foto: Marina Lopičić

STIŽE KAZNA!

Katarina Rebrača ide u zatvor: Osuđena na 34 meseca robije i basnoslovnu novčanu kasnu, od brojke ćete zanemeti!

Rebrača je, kako se sumnja, sa računa Fonda vršila plaćanje avio karata, hotela "Hyatt", telefonskih računa

Objavljeno:

Bivša manekenka Katarina Rebrača koja je pred Višim sudom u Beogradu bila oslobođena optužbi za zloupotrebu položaja odgovornog lica, odlukom Apelacionog suda koji je uvažio žalbu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pravosnažno je osuđena na dve godine i 10 meseci zatvora.

Istom odluku Slađanu Mironiju i Mirjanu Hristić osudio je na kazne zatvora uz trajanju od po godinu.

Okrivljena Katarina Rebrača je obavezana da na ime pribavljene protivpravne imovinske koristi uplati u budžet Republike Srbije iznos od 22.584.619,80 dinara, navodi se iz Apelacionog suda i dodaje se da je protiv ove presude dozvoljena žalba Apelacionom sudu u trećem stepenu.

Rebrača je u pritvoru provela sedam meseci, posle hapšenja u aprilu 2010, a iz pritvora je puštena u novembru i to vreme provedeno iza rešetaka biće joj uračunato u kaznu.

Rebrača je optužena da je od 2. juna 2006. godine do 9. marta 2010. godine, u Beogradu, kao direktor Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača", u koji su donatori uplaćivali sredstva neophodna za prevenciju raka dojke, pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist više od 22,5 miliona dinara.

U tome su joj, prema optužbi, pomogle Mirjana Hristić iz Agencije "Mima art" i Slađana Mironija iz Agencije "Top image".

Rebrača je, kako se sumnja, sa računa Fonda vršila plaćanje avio karata, hotela "Hyatt", telefonskih računa ...

Sredstva su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana".

Bonus video:

07:25

STARS EP 366

(Espreso/Kurir/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.