Braca iz Ćuprije je ubijen na kućnom pragu: Išao da deci kupi lekove, a onda...
Braca Alitović, Foto: Facebook/Braca Alitović

MISTERIJA

Braca iz Ćuprije je ubijen na kućnom pragu: Išao da deci kupi lekove, a onda...

Otac ubijenog Bratislava je posle zločina za medije rekao da je čuo pucnjeve

Objavljeno:

Branislav Alitović Braca iz Ćuprije likvidiran je na kućnom pragu na današnji dan pre deset godina kada je na njega pucano. Sat vremena nakon ranjavanja preminuo je u Ćuprijskoj bolnici. Ovaj slučaj do danas je ostao nerešen.

Tog 9. avgusta 2014. godine oko 16.30 sati počinioci su, došli crnim automobilom marke "opel senator" i zaobišli Alitovićevo vozilo koje je parkirao ispred svoje kapije i pucali u njega više puta dok je zatvarao vrata automobila. Pogođen je u stomak i grudi i nakon ranjavanja je davao znake života, ali je preminuo sat vremena kasnije.

Prema onome što su tada rekli očevici, u vozilu su bila dva napadača. Oni su Alitovićevom automobilu prišli sa zadnje strane, a potom izašli iz vozila i u njega ispalili pet ili šest hitaca iz vatrenog oružja. U tom momentu se u neposrednoj blizini, odnosno u vorištu kuće, troje njegove dece igralo sa decom iz komšiluka.

Braca Alitović
foto: Facebook/Braca Alitović

Alitović je tog dana išao u apoteku kako bi deci kupio lekove, a napadači su ganajverovatnije pratili do kuće i čekali pogodan momenat za likvidaciju.

Otac ubijenog Bratislava je posle zločina za medije rekao da je čuo pucnjeve, a potom i vrisak Alitovićeve supruge, te je odmah izleteo napolje i na ulici video sina oblivenog krvlju. Istakao je da Branislav nije mogao da priča, da je bio u šoku.

Prvi rezultati istrage pokazali su da je Alitović navodno ubijen zbog toga što je trebalo da svedoči o likvidaciji Ivana Ramića u julu 2013. godine.

Romi iz Ćuprije ispričali su nakon ubistva da su Bratislavu pretili četiri meseca pre zločina jer je trebalo da svedoči u krivičnom postupku na sudu. Kako su tada ispričali, zbog pretnji je izbegavao da svedoči, ali je nekoliko dana pre ubistva bio primoran da to uradim, te se pretpostavljalo da je ubistvo bilo osveta kriminalne grupe.

Ubijeni je imao troje dece. Alitovići su živeli od socijalne pomoći i pomoći rodbine iz Austrije. Bratislav se bavio preprodajom automobila i mobilnih telefona, a njegovi su tvrdili da nije bio osuđivan.

Još u vojsci je zadobio povredu zbog koje nije mogao da radi, te je svakog meseca primao terapiju u Beogradu. Deca su dobijala dečje dodatke jer ni Alitovićeva supruga nije zaposlena. Kako su romi u Ćupriji u teškom položaju, meštani su ispričali da su često prinuđeni da pribegavaju najriskantnijim načima da dođu do novca, kao što je pozajmljivanje od zelenaša.

Neposredno pre ubistva Alitovića, likvidirana su dva Roma iz Ćuprije. Početkom maja te godine je ubijen Kristijan Jovanović, a početkom Dragan Ramić je ranjen rafalom ispaljenim iz automobila. Gotovo sva teška krivična dela u Ćupriji u tom periodu povezivani su sa grupom zelenaša.

Uprkos istrazi, ubice Alitovića nikada nisu pronađene i slučaj je ostao nerešen.

Bonus video:

00:15

Ubistvo u selu kod Žitorađe

(Espreso Vesti/ Telegraf.rs/ Jelena Ostojić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.