Progovorila majka krvnika Hajrizija, ovo je šokantno: Pogledajte samo šta je sve žena izrekla!
Faton Hajrizi, Foto: Facebook

detalji ubistva

Progovorila majka krvnika Hajrizija, ovo je šokantno: Pogledajte samo šta je sve žena izrekla!

Hajrizi je, podsetimo, 6. jula pobegao iz zatvora u Smrekovnici i to po deveti put

Objavljeno:

Šahri Hajrizi, majka Fatona Hajrizija koji je 18. jula ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića (34) u Loznici, šokirala je izjavom "da je videla sina nakon što je pobegao iz zatvora 6. jula".

Hajrizi je, podsetimo, 6. jula pobegao iz zatvora u Smrekovnici i to po deveti put. Faton Hajrizi, inače pripadnik OVK, prvi put ubio je sa 15 godina i to ruskog vojnika Igora Nikolajeviča Koršunova u februaru 2000. godine, a poslednji put te krvave noći 18. jula, izrešetao je srpskog policajca Nikolu Krsmanovića i teško ranio njegovog kolegu Vjekoslava I. (50) prilikom kontrole na graničnom punktu u Lipničkom Šoru u Loznici. Hajrizi nakon toga beži peške, a 36 sati kasnije opet je otvorio vatru na srpske policajce prilikom hapšenja i likvidiran je na 12 kilometara od Lipničkog Šora.

Šahri Hajrizi
Šahri Hajrizifoto: PRINTSCREEN RTSH24

- Faton je devet puta pobegao iz zatvora, a prilikom poslednjeg bekstva došao je kući i bili smo zajedno, ali nije ostao, otišao je. Bekstvo nije bilo spas, samo je pogoršalo stvari. Faton je odslužio 2/3 kazne i ostalo mu je da leži još šest godina - rekla je Fatonova majka za RTSH 1.

- Hteo je slobodu. Podneo je zahtev za uslovni otpust i odbili su ga. Mi smo se prijavili kao roditeljii za njegovo pomilovanje. Nikad mu nije data šansa, nisu hteli.

Majka ubice srpskog policajca, u svom obraćanju navela je da nije znala gde se njen sin krio tokom poslednjeg bekstva.

- Predala sam ga sa 15 godina Oslobodilačkoj vojsci Kosova, koja ga je držala 23 godine - rekla je ona aludirajući "da je OVK kriv za ovakav ishod njenog sina". Inače, da podsetimo, kada je Faton ubijen, njegov brat Artan Hajrizi ljutito je izjavio "da je za sve kriv OVK."

Faton Hajrizi
Faton Hajrizifoto: Kurir

- Bili smo sa Fatonom u kontaktu od 1. do 3. jula, kada je bio na slobodnom vikendu. Nismo znali da će 6. jula pobeći iz zatvora i nismo bili impresionirani što je to uradio. Želeo je slobodu, ali sloboda mu nikada nije data, sloboda mu je bila uskraćena.

Šahri Hajrizi se zatim osvrnula na prvo ubistvo svog sina.

- Faton je otišao u zatvor sa 15 godina, u februaru 2000. kada je nažalost ubio ruskog vojnika. Tada nam je svima bilo teško, trebao je da služi kaznu u zatvoru u Lipijanu, gde su maloletnici jer je zločin počinio kao maloletan, ali se to nije dogodilo. Kada su ga privodili bio je okovan, vezan lancima oko vrata, struka, kao i za obe noge - rekla je Šahri.

Bonus video:

10:06

HAJRIZI JE BIO ZADOJEN MRŽNJOM I VRŠIO JE UBISTVA SA OSMEHOM Šok tvrdnje Karana: On je bio TEMPIRANA BOMBA usmerena protiv Srba

(Espreso/Kurir/Branka Travica/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.