Osumnjičen da je dve godine proganjao ženu (65) u Beogradu: Napravio joj horor od života
Policija/Ilustracija, Foto: RINA/Ustupljene fotografije

jezivo

Osumnjičen da je dve godine proganjao ženu (65) u Beogradu: Napravio joj horor od života

Dana 25.07.2024. godine osumnjičeni je saslušan na okolnost navedneog krivičnog dela koje je negira

Objavljeno: 12:25h

Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema M.M. (71) zbog proganjanja.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je periodu protekle dve godine oštećenu Z.D. (1959) uporno neovlašćeno pratio i preduzimao druge radnje u cilju fizičkog približavanja mimo njene volje na taj način više puta dnevno pozivao na mobilni telefon, dolazio na vrata njenog stana i druga mesta na kojima se oštećena svakodnevno kretala.

Dana 25.07.2024. godine osumnjičeni je saslušan na okolnost navedneog krivičnog dela koje je negirao. Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnet je predlog za određivanje pritovra shodno odredbi 211 stav 2 i stav 3 Zakonika o krivičnom postupku s obzirom da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoke i osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ponoviti krivično delo Proganjanje iz člana 138a stav 1 tačka 1 Krivičnog zakonika Krivičnog zakonika.

Tužilaštvo će u toku dokaznog postupka ispitati svedoka oštećenu, druge svedoke ovog događaja, narediti psihijatrijsko veštačenje osuminjčenog, pa nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja doneti odluku o daljem postupanju.

Bonus video:

06:17

KADA ŽENA DOBIJE ŠAMAR, VEĆ JE KASNO! NASILJE JE POČELO MNOGO RANIJE Maja Jovanović: Nasilnici koriste ovu grešku svojih žrtava

(Espreso/Telegraf/Jelena Paunović/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.