Oglasila se Marica nakon što je ginekolog pušten iz pritvora: "Mog deteta nema, ovo je sramota"
Marica Mihajlović, Foto: Printscreen/Video Plus

BOLNO

Oglasila se Marica nakon što je ginekolog pušten iz pritvora: "Mog deteta nema, ovo je sramota"

Da li će tužilaštvo podizati optužnicu, za sada nije poznato

Objavljeno:

Lekar specijalista ginekologije i akušerstva M.M. (44) iz Rume, koji se šest meseci nalazio u pritvoru zbog sumnje da je izvršio akušersko nasilje prilikom porođaja Marice Mihajlović, usled čega je nastupila smrt bebe, pušten je iz pritvora.

Iz Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, objašnjavaju da je lekar M.M. je nakon šest meseci provedenih u pritvoru pušten na slobodu jer nadležno tužilaštvo nije podiglo optužnicu, te nema zakonskog osnova da se drži u pritvoru.

Da li će tužilaštvo podizati optužnicu, za sada nije poznato.

Vest o ovakvom epilogu događaja zatekla je građane Srbije, a Maricu Mihajlović posebno je uznemirila.

"Kako mogu da budem?! Nikako, nije mi dobro. Mog deteta više nema, on je pušten što je velika sramota. Ne odustajem dokle god ga ne kazne. Nisam se borila samo za svoje dete nego za sve majke Srbije, da još neko ne prođe kao što sam ja", poručila je Marica.

Marica Mihajlović
Marica Mihajlovićfoto: PRINTSCREEN/OBSM, Društvene mreže

Dodaje da je već kontaktirala svog advokata sa kojim će se konsultovati oko daljih pravnih koraka koje je potrebno preduzeti u ovom slučaju. Navodi i da se do sada nije oglašavala, jer je sve išlo "po protokolu", ali otkad je čitava priča izašla u medije jedan trenutak ju je posebno uznemirio.

"Pisali su u komentarima kako sam prodala dete i odustala posle susreta sa predsednikom. Treba da ih bude sramota i treba da paze šta i kako pišu, jer se ja ne borim samo za svoje dete nego i za ostale majke, da ne dožive isto", kaže Marica.

Kako je ponovila više puta u razgovoru, ova majka nema nameru da odustane od lekar M.M. ne bude kažnjen.

"Bol ne prolazi i nikada neće, ali ja neću odustati dok ne dobije kaznu", zaključila je Marica.

Podsetimo, lekar M.M. zaposlen u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici uhapšen je 20. januara nakon sumnje koju je u javnost iznela porodilja Marica Mihajlović (26) iz Šida, koja je ispričala da je zbog akušerskog nasilja koje je doživela prilikom porođaja, njena tek rođena beba preminula.

Nakon ovog slučaja u Sremskoj Mitrovici, to je postala jedna od gorućih tema koja je potresla domaću javnost. Njena bolna i stravična ispovest rastužila je ne samo Srbiju, već i čitav region.

Bonus video:

00:44

Protest u Sremskoj Mitrovici protest protiv akušerskog nasilja

(Espreso / Blic / Jovana Kuzminac / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.