Oglasio se i Evropol o hapšenju Srbina osumnjičenog za ubistvo dizajnera Rols Rojsa: Evo šta se sada dešava sa njim
Osumnjičeni Srbin za ubistvo Rols Rojsa, Foto: Bavarian Police

oglasili se

Oglasio se i Evropol o hapšenju Srbina osumnjičenog za ubistvo dizajnera Rols Rojsa: Evo šta se sada dešava sa njim

Bavarska policija je odmah pokrenula istragu kako bi locirala i uhapsila osumnjičenog ubicu

Objavljeno:

Osumnjičeni Srbin za ubistvo 74-godišnjeg muškarca u Nemačkoj uhapšen je u blizini Pariza, saopštio je danas Evropol, istakavši da je hapšenje bilo moguće zahvaljujući zajedničkim naporima policija širom Evrope, kojim on koordiniše i razmene obaveštajnih podataka sa partnerima u Srbiji.

Dana 12. jula, 74-godišnji muškarac je pronađen ubijen u svojoj kući u Heršingu, u Gornjoj Bavarskoj, u Nemačkoj, saopštio je Evropol.

Bavarska policija je odmah pokrenula istragu kako bi locirala i uhapsila osumnjičenog ubicu.

Kroz razmenu obaveštajnih podataka u realnom vremenu sa svojim operativnim partnerima u Srbiji, Evropol je razvio pouzdane obaveštajne podatke da je osumnjičeni pobegao iz Nemačke i da se krije u Francuskoj, gde je i uhapšen.

Evropol je odmah dostavio korisne obaveštajne podatke nemačkim istražiteljima i uspostavio koordinaciju između uključenih zemalja, aktivirana je Evropska mreža timova za aktivno traženje begunaca (ENFAST), koja povezuje različite nacionalne jedinice koje se bave potragom.

Ovaj napor međunarodne policije kulminirao je hapšenjem osumnjičenog u koordinisanoj operaciji u Obervilijeru, u Francuskoj, juče ujutru.

Osumnjičeni je priveden i trenutno čeka na izručenje Nemačkoj kako bi se suočio sa optužbama.

Kako je BBC objavio ranije danas, 29-godišnji Srbin uhapšen je u Francuskoj nedelju dana nakon što je u Nemačkoj nožem ubijen 74-godišnji muškarac, za koga se navodi da je bivši dizajner automobila Rols-Rojs, Ijan Kameron.

Bavarska policija saopštila je danas da je osumnjičeni nakon potrage lociran u stanu severoistočno od Pariza i da su ga francuski specijalci uhapsili u četvrtak, kao i da nije pružao otpor.

Policija navodi da je mladić prvo pobegao u Minhen, a zatim otputovao u Insbruk u Austriji i onda preko Ciriha u Francusku.

I.K. (74) navodno je napadnut prošlog petka uveče u svojoj kući u Heršingu, jugozapadno od Minhena, a njegova supruga je pobegla kod komšije i pozvala policiju.

Policija je kasnije objavila sliku osumnjičenog snimljenu u lokalnom supermarketu pre ubistva.

Policija smatra da je osumnjičeni pobegao peške i utvrdila je da je pre ubistva presečen kabl za napajanje spoljne bezbednosne kamere kuće u kojoj je izvršeno ubistvo.

Bonus video:

05:21

NAŠU POLICIJU SPASILI PANCIRI I ŠLEMOVI! Ilija Kajtez o likvidaciji Fatona Hajrizija: Naši službenici su radili sve po zakonu

(Espreso/Telegraf/A.P./Agencije/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.