Evo ko je vozio Albanca ubicu u taksiju: Bio mu saučesnik, zbog njih je srpski policajac mrtav!
Foto: Printscreen Instagram / zozi_infomedia

klupko se raspetljava

Evo ko je vozio Albanca ubicu u taksiju: Bio mu saučesnik, zbog njih je srpski policajac mrtav!

"Očigledno da se on bavio prevozom lica sa jedne tačke na drugu, lice koje je pucalo preuzeo je u Preševu", rekao je Dačić

Objavljeno: 13:21h

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je za RTS povodom ubistva i teškog ranjavanja dvojice policajaca u Loznici u noći između srede i četvrtka da je nesumnjivo da postoje osnovane sumnje da je reč o terorističkom napadu i aktu koji dolazi sa Kosova i Metohije, od strane albanskih struktura.

Dačić je tom prilikom objasnio da Albanac nije išao taksi vozilom, kako su preneli prethodno mediji, već je reč o automobilu kojim je upravljao Mithat Hadžić iz Tutina.

"Očigledno da se on bavio prevozom lica sa jedne tačke na drugu, lice koje je pucalo preuzeo je u Preševu", rekao je Dačić za RTS.

Ministar Dačić je objasnio da se sve desilo tokom rutinske kontrole vozila, kada je Albanac pucao iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (1990) u glavu, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (1974) u rame i grudi, nakon čega je pobegao.

"Policajcima je bilo sumnjivo šta će vozilo sa tutinskim registarskim oznakama u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom, kod kontrolnog punkta u Lipničkog Šora. Krenuli su za njim i zaustavili automobil", naveo je Dačić.

Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama.

Na terenu pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri.

Bonus video:

00:08

U Loznici je podignut najviši stepen bezbednost

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.