Novi detalji napada vehabije Žujovića! Oglasio se Dačić i otkrio kako "komuniciraju putem društvenih mreža"
Miloš Žujović, Foto: MUP Srbije

istraga napada

Novi detalji napada vehabije Žujovića! Oglasio se Dačić i otkrio kako "komuniciraju putem društvenih mreža"

Dačić je novinarima rekao da je, kada su u pitanju pojedinačne akcije vehabija, teško da se one spreče

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da nije utvrđeno da postoji šira organizacija koja je učestvovala u pripremi terorističkog akta u kome je teže povređen pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović ispred ambasade Izraela u Beogradu.

Dačić je novinarima rekao da je, kada su u pitanju pojedinačne akcije vehabija, teško da se one spreče.

- Zato je bitno da postoji jedan stepen nadzora nad pripadnicima aktivnostima vehabijskog pokreta. Bezbednosno-informativna agencija, čija je to primarna nadležnost, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim bezbednosnim službama će se time baviti u narednom periodu - rekao je ministar policije.

Dačić je ponovio da pojedinac koji je iz samostrela ranio žandarma, u tom ideološkom smislu pripada organizaciji vehabija kojih ima na dosta strana.

Ivica Dačić
Ivica Dačićfoto: Printscreen Pink Tv

- Oni veoma komuniciraju putem društvenih mreža - naveo je Dačić.

Dodao je da je jedan od vođa vehabija, koji je u bekstvu na Kosovu i Metohiji, poručio da će se Alah osvetiti najmilijima, kako je rekao Dačić i dodao da je najverovatnije mislio na Ministarstvo unutrašnjih poslova i one koji su učestvovali u hapšenjima.

- Tako da oni nesumljivo predstavljaju pretnju. Oni predstavljaju pretnju najviše za Bošnjake, najviše za one muslimane koji se ne slažu sa njihovim uverenjima i mi ćemo nastaviti dalje sa njihovim praćenjem - istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena žandarmu Milošu Jevremoviću, Dačić je rekao da je takva brza reakcija predsednika dobar znak priznanja za ono što je Jevremović uradio, ali i priznanje za stepen obučenosti i spremnosti Žandarmerije da reaguje u najtežim situacijama.

Bonus video:

03:13

RADIKALNI ISLAMISTI I OPASNI TERORISTI: Šta je ISIS-K, grupa koja je preuzela odgovornost za napad u Moskvi?

(Espreso/Alo/Sanja Bojanović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.