"Možda im je to taktika": Osumnjičeni za Dankino ubistvo priznali, pa negirali zločin - Slučaj sve zamršeniji
Osumnjičeni za Dankino ubistvo, Foto: Nemanja Nikolić

otac osumnjičenog uneo pometnju

"Možda im je to taktika": Osumnjičeni za Dankino ubistvo priznali, pa negirali zločin - Slučaj sve zamršeniji

Osumnjičeni za ubistvo devojčice su u policiji priznali zločin, a zatim isti negirali

Objavljeno:

Nakon što je D.D. u tužilaštvu negirao zločin, koji je tri meseca ranije priznao, njegov tata Radoslav uneo je dodatnu pometnju.

R.D, otac D.D. (50) iz sela Zlot koji je prekjuče u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru negirao da je 26. marta u Banjskom Polju, ubio Danku Ilić (2) iz Bora, rekao je za Kurir da je njegovom sinu sve smešteno!

Otac osumnjičenog
Otac osumnjičenogfoto: Nemanja Nikolić

R.D. je za Kurir izjavio da je D.D. i njegovom kolegi iz JKP "Vodovod", S.J. (50), takođe osumnjičenom za zločin u Banjskom Polju, sve namestio bivši direktor, Goran Pavić.

"Pare svašta učine"

- Čuo sam da je moj sin rekao da nikada nije video devojčicu, i naravno da je nije video, nije je ni pipnuo, a to što je prvo priznao da je ubio, sve mu je to namestio bivši direktor. Sve kolege to znaju i pričaju tako, pare svašta mogu da učine da vam ja kažem - rekao je R.D. za Kurir, ali nije znao da objasni na koji konkretno način je bivši direktor smestio njegovom sinu, kao ni koji je motiv imao da to uradi.

Goran Pavić, bivši direktor borskog "Vodovoda", prokomentarisao je za Kurir optužbe R.D.

Osumnjičeni
Osumnjičenifoto: Nemanja Nikolić

- Ljudi svašta pričaju, ali to su nebuloze i naravno da nije tačno. Ja sam bio na funkciji direktora tog preduzeća i Dragijevića i Jankovića nisam viđao često, ali znao sam ih kao normalne ljude. Njima su davali naređenja njihovi šefovi i ja sa tim nemam ništa, ali ostavku sam podneo iz moralnih razloga, jer sam tako mislio da treba u tom trenutku - rekao je Pavić odgovarajući na optužbe koje su upućene na njegov račun.

Podsetimo, Pavić je dao ostavku u aprilu nakon što je policija uhapsila D.D. i S.J.

- Iz moralnih razloga podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora JKP "Vodovod" Bor s obzirom na to da su osumnjičeni za ubistvo deteta zaposleni u ovom preduzeću i da postoji sumnja da su izvršili ovo gnusno ubistvo u toku radnog vremena, službenim vozilom u toku obavljanja radnog zadatka - rekao je ranije Pavić, a kako Kurir saznaje, on i dalje radi u istoj firmi, samo nema funkciju direktora.

Saslušan kao svedok

Pavić je u istrazi koja se vodi protiv radnika "Vodovoda" saslušan kao svedok, a u zaječarskom Višem javnom tužilaštvu je govorio o tome kada su uhapšeni otišli na intervenciju u Banjsko Polje kobnog dana, zatim kada su se vratili, ko ih je od kolega video, šta su pričali sa kolegama i da li on nešto o tome zna.

- Takođe, pitan je i o svemu što je vezano za njihovo kretanje i narednih dana, do hapšenja 4. aprila, odnosno da li su koristili službeno vozilo u tom periodu, da li su eventualno bez prijave uzimali vozilo - podseća izvor Kurira i dodaje da se još uvek čekaju rezultati veštačenja GPS uređaja iz "fiat pande" za period nakon navodno izvršenog zločina.

Inače, u borskim krajevima već mesecima kruže priče o nestanku, pa i ubistvu dvogodišnje Danke, najpre zbog toga što misteriju produbljuje činjenica da za sada materijalnih dokaza protiv uhapšenih nema, kao ni tela devojčice.

Odbrana: Priznanje, pa poricanje

Podsetimo, osumnjičeni za ubistvo devojčice su u policiji priznali zločin, a D.D. ga je priznao i detaljno opisao i u tužilaštvu posle hapšenja 5. aprila. S.J. se u tužilaštvu branio ćutanjem, ali je u maju rešio da sve negira. Prekjuče je rešio da sve negira i D.D.

- Moguće da je ovo njihova taktika za odbranu. Osumnjičeni imaju pravo da se brane kako god žele, pa i da lažu. Međutim, pitanje je kom njihovom iskazu će se pokloniti vera, prvom ili drugom. Svojim priznanjem, pa poricanjem uneli su dodatnu pometnju u već koplikovan slučaj - objašnjava izvor.

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

(Espreso / Kurir / Tatjana Vasiljević / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.