Osuđen pedofil iz Niša: Dečaka odveo u praznu kuću i radio mu gnusne stvari dok je drugi dečak snimao
Policija, Foto: RINA/Ustupljene fotografije

priznao delo

Osuđen pedofil iz Niša: Dečaka odveo u praznu kuću i radio mu gnusne stvari dok je drugi dečak snimao

Muškarac iz Niša seksualno zlostavljao maloletnika dok je drugi dečak snimao

Objavljeno:

Nišliji D.M. (53) koji 24.maja osuđen u Osnovnom sudu u Nišu na godinu dana zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnikom starim 13 godina, sankcija je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela postignutim sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu, saznaje “Blic”.

Optuženi je u potpunosti priznao šta je radio dečaku u napuštenom objektu nedaleko od pijace Otvoreni tržni centar (OTC) i saglasio se sa predloženom kaznom. Sudskom presudom, njemu je zabranjeno da po izlasku iz zatvora, prilazi dečaku - u naredne tri godine.

Kako se navodi u presudi Osnovnog suda u Nišu u koju je “Blic” imao uvid, incident se dogodio neutvrđenog dana, krajem januara 2024.godine, oko 18.30 časova, u jednom napuštenom objektu koji se nalazi u blizini OTC pijace. Okrivljeni D.M., koji je penzioner a prihode od kojih se izdržava dopunjuje sakupljajući sekundarne sirovine, došao je pomenutog dana sa dvojicom maloletnika u napušteni objekat koji je nekada koristila firma za otkup stare hartije. Jedan od dečaka, star 13 godina skinuo je pantalone nakon čega je D.M. krenuo da mu rukom dodiruje polni organ. Nedozvoljene polne radnje trajale su, kako se navodi u presudi, najmanje četiri minuta, nakon čega je okrivljeni napustio objekat.

D.M. je uhapšen i pritvoren 24. februara, oko mesec dana nakon što se saznalo za njegovo nedelo. OJT Niš podiglo je optužni predlog 9.aprila a 24.maja sudu je podnet Sporazum o priznanju krivičnog dela koji je D.M. postigao sa tužilaštvom, prihvatajući kaznu od godinu dana zatvora.

- Sporazumom je optuženi svesno i dobrovoljno priznao krivično delo opisano u izreci presude, stranke su se sporazumele da optuženom bude izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine koju će izdržati po pravosnažnosti presude, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenim, da se sporazumom ne dira u prava oštećenog da ostvaruje imovinskopravni zahtev, da će optuženi nadoknaditi troškove postupka kao i da se saglasno odriču od prava na žalbu, osim iz člana 319 stav 3 Zakonika o krivičnom postupku - stoji u obrazloženju presude koja je u međuvremenu postala pravosnažna.

Zabranjen prilazak tri godine

Presudom Osnovnog suda u Nišu D.M. je izrečena i mera zabrane prilaska maloletniku i njegovom mestu stanovanja.

- Zabranjuje se opruženom D.M. približavanje oštećenom na udaljenosti od 200 metara, zabranjuje se pristup u prostor oko mesta stanovanja na udaljenosti od 200 metara i zabranjuje se dalje uznemiravanje oštećenog kao i svaka dalja komunikacija sa njim u trajanju od tri godine po pravosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u trajanje te mere. Kršenje ove zabrane predstavlja krivično delo – navodi se u presudi Osnovnog suda u Nišu.

Majka videla snimak na internetu, pa pozvala policiju

Kako je “Blic” pisao, incident zbog kojeg je uhapšen D.M. desio se u napuštenoj kući nedaleko od niškog buvljaka a slučaj je otkriven nakon mesec dana kada je, prema nezvaničnim informacijama, majka dečaka videla snimak na internetu. Pretpostavlja se da je D.M. na buvljaku stupio u kontakt sa dvojicom maloletnika od kojih je jedan rođen 2010. godine. Kada su došli u napuštenu kuću, prema nezvaničnim informacijama, drugi dečak je telefonom snimao šta je D.M. radio njegovom trinaestogodišnjem drugu, pa se snimak našao i na društvenim mrežama.

Tako je priča došla do majke dečaka koja je sve prijavila policiji. D.M. je identifikovan, pronađen i priveden u tužilaštvo na saslušanje. Protiv njega je nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu pokrenuta istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje za koje je zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina.

Tražio izuzeće sudije i tužioca pa prihvatio sporazum

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je Osnovnom sudu u Nišu optuženi predlog od 9. aprila 2024. ali je početak suđenja dva puta odlagan. Prvi put početak suđenja je odložen 8. maja jer je optuženi pedofil podneo zahtev za izuzeće postupajuće sudije i tužioca, dok je drugi put početak suđenja bio odložen 17.maja zbog angažovanja branioca, jer mu je bio postavljen branilac po službenoj dužnosti. Međutim, D.M. je nakon toga postigao sporazum sa tužilaštvom pa je nakon odlaganja dva glavna pretresa, pa je održano ročište 24. maja na kojem je sud prihvatio sporazum o priznanju krivičnog dela.

Bonus video:

02:35

ZA ŠTA SE TERETI PEDOFIL KOJI JE TAKO DUGO BORAVIO SA DECOM U VRTIĆU U BOGOJEVU?

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.