NEPOZNATE OSOBE PALE KONTEJNERE U SREMSKOJ MITROVICI, ŠTA SE DEŠAVA? Iz JKP se oglasili za Espreso (FOTO)
Paljenje kontejnera, Foto: Sremska televizija, PRINTSCREEN/YOUTUBE/RADIO-TELEVIZIJA VOJVODINE

potraga za počiniocima

NEPOZNATE OSOBE PALE KONTEJNERE U SREMSKOJ MITROVICI, ŠTA SE DEŠAVA? Iz JKP se oglasili za Espreso (FOTO)

"Reč je o očiglednom vandalizmu"

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Nepoznati počinioci su u naselju "Dekanske Bašte" u Sremskoj Mitrovici u roku od sedam dana zapalili pet kontejnera. Slučaj su prijavili policiji Javno komunalno preduzeće "Komunalije" i građani, ali još uvek nema informacija o prestupnicima.

Povodom ovog incidenta kontaktirali smo Javno komunalno preduzeće "Komunalije", a njihov odgovor vam prenosimo u celosti:

"Poštovani, ovakvi incidenti su se i ranije dešavali na teritoriji grada Sremska Mitrovica, ali su uglavnom uzrokovani nepažnjom građana i odlaganjem vrelog pepela u zimskim mesecima. Ovaj put je nesumnjivo reč o vandalizmu i namernom paljenju novopostavljenih kontejnera", piše u saopštenju.

Zapaljen kontejner
Zapaljen kontejnerfoto: Printscreen/Youtube/RTV

Kako kažu ovaj slučaj su pored njih prijavili i stanari okolnih zgrada.

"Prijave policiji su podneli i stanari okolnih zgrada, ali pošto su počinioci nepoznati, nemamo još uvek informacija o ishodu prijave. Stanari su samo videli da se dve mlađe osobe nalaze kod kontejnera pre samog čina paljenja na lokaciji iza vrtića. Na drugoj lokaciji, u istom naselju, gde su još dva kontejnera izgorela, niko nije prijavio da je uočio nešto sumnjivo", stoji u objavi Javnog komunalnog preduzeća “Komunalije” Sremska Mitrovica.

Kako dodaju, jedini način na koji mogu da se bore protiv ovakvih incidenata jeste podizanje svesti stanovnika o značaju pravilnog i savesnog upravljanja otpadom, ali i uključivanjem medija u ovakve apele.

Bonus video:

01:36

VATRA JE BILA TOLIKO JAKA, SPASAVALI SMO SVETINJE Detalji drame prilikom požara u manastiru Vraćevšnica kod Gornjeg Milanovca

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.