Danonoćno zvao bivše koleginice sa posla! Uhapšen muškarac u Brusu zbog proganjanja, izneo bizarnu odbranu
Policija, Foto: RINA/Ustupljene fotografije

hapšenje

Danonoćno zvao bivše koleginice sa posla! Uhapšen muškarac u Brusu zbog proganjanja, izneo bizarnu odbranu

Okrivljeni je priznao da je sa nekoliko brojeva zvao svoje bivše koleginice i da im je slao poruke, jer je želeo da se druži sa njima

Objavljeno:

S.R. (51) uhapšen je danas u Brusu zbog krivične prijave koja je podneta protiv njenog zbog krivičnog dela Proganjanje.

- Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je danas obavešten od strane policijskih službenika PS Voždovac da je legitimisano lice S.R. (51) u Brusu za kojim je raspisano pet potraga, među kojima je i potraga Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zbog krivične prijave koja je podneta protiv okrivljenog zbog krivičnog dela Proganjanje iz člana 138a Krivičnog zakonika - navodi se u saopštenju.

Nakon konsultacija sa postupajućim javnim tužiocem, policijski službenici PS Voždovac su doneli rešenje o zadržavanju okrivljenog S.R. nakon čega je danas isti doveden i nakon procene sudskog veštaka da je procesno sposoban, saslušan na okolnosti ranije podnete krivične prijave od strane oštećene, ali i na okolnosti nove krivične prijave koja je od još jedne oštećene podneta isto za krivično delo Proganjanje iz člana 138a Krivičnog zakonika.

Priznao krivicu

Okrivljeni je priznao da je sa nekoliko brojeva zvao svoje bivše koleginice i da im je slao poruke, jer je želeo da se druži sa njima, ali da to što one nisu odgovarale na poruke i pozive nije shvatio kao znak da one ne žele da komuniciraju da njim, pa je nastavio da im šalje poruke i da ih zove i danju i noću.

- Okrivljeni je izjavio i da je ranije bio u depresiji, zbog čega je i dobio otkaz, ali da ne pije nikakve tablete. Imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, jer okrivljeni nema prijavljeno prebivalište, kao i da će boravkom na slobodi uticati na oštećene, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je prema okrivljenom odredio pritvor - dodaje se u saopštenju.

Nakon provere navoda okrivljenog i pribavljanja medicinske dokumentacije o ranijem psihijatrijskom lečenju, javni tužilac je doneo naredbu za veštačenje okrivljenog koje je povereno komisiji veštaka odgovarajuće ustanove – Specijalne zatvorske bolnice.

Bonus video:

00:13

Hapšenje u durmitorskoj

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.