Saslušani poslednji svedoci u slučaju ubistva Danke Ilić: Bračni par kobnog dana video malenu sa majkom i bratom
Bračni par Trajković, Foto: KURIR/DAMIR DERVIŠAGIĆ

istraga i dalje traje

Saslušani poslednji svedoci u slučaju ubistva Danke Ilić: Bračni par kobnog dana video malenu sa majkom i bratom

Zaključno sa njima, u slučaju monstruoznog ubistva Danke Ilić, ispitano je 20 svedoka

Objavljeno:

Bračni par iz Banjskog polja, Živana i Rade Trajković, saslušani su u svojstvu svedoka pred Višem javnim tužičlaštvom u Zaječaru koje vodi istragu ubistva Danke Ilić, dvogodišnja devojčice koja je prvobitno nestala upravo u mestu gde živi i porodica Trajković.

Zaključno sa njima, u slučaju monstruoznog ubistva Danke Ilić, ispitano je 20 svedoka.

- Sve što je rečeno do sada, ostaje, ponovio sam sve što sam rekao i ranije. Ostaviću za sebe kako se osećam sada - rekao je Rade Trajković za medije nakon što je više od sat vremena proveo u sudnici na saslušanju.

Inače, meštani Banjskog polja ispričali su ranije šta se dešavalo tog dana kada je devojčica nestala.

Potraga za Dankom
Potraga za Dankomfoto: Damir Dervišagić

Podsećanja radi, bračni par Trajković živi u strogoj blizini pojate gde je devojčica poslednji put viđena i odakle je nestala, vidno potreseni što se sve dešava u njihovom mestu, i ranije su govorili za Kurir, rekavši da su i oni takođe odmah po saznanju da je dete nestalo, krenuli u potragu za njom.

Rekli su i da su tada videli Miloša i Ivanu Ilić, Dankine roditelje.

- Tog dana videli smo Ivanu sa decom, tada nismo videli o kome se radi, ona godinama ovde nije dolazila. Mi smo radili u polju, nakon nekog vremena smo videli policiju i Miloša koji je odmah došao. Policija nas je tad pitala da li smo videli neko dete, tad smo se uključili u potragu, međutim nismo uspeli ništa da nađemo - ispričao je gospodin Rade.

Za Dankinog oca, meštani Banjskog polja su rekli da je bio potpuno izbezumljen nakon saznanja da mu je ćerka nestala, kao i cela porodica.

- I Miloš i Ivana su plakali kao kiša, nije ni čudo, dete im je nestalo, strašno! Ljudi su bili potpuno nemoćni očigledno. Bilo je tu i besa i svega - rekao je tada sagovornik.

Potraga za malom Dankom
Potraga za malom Dankomfoto: Damir Dervišagić

Zbog devojčicinog nestanka tada je prvi put u Srbiji pokrenut sistem "Pronađi me", u okviru kojeg, između ostalog, građanima u Srbiji stiže SMS sa informacijama o nestaloj devojčici. Nažalost, nekoliko dana potrage za devojčicom pretvorila se u potragu za njenim telom, s obzirom na to da je kasnije otkriveno da se radi o nemilosrdnom ubistvu. Međutim, misteriju ovog zločina produbljuje činjenica da njeno telo i dan danas nije pronađeno!

Inače, pored bračnog para, danas je saslušan i muškarac koji je bio označen kao ključni svedok, a radi se o Boraninu Dliboru Joviću, koji je išao na trčanje Starobanjskim putem, kada su se, navodno, na tom mestu našli i osumnjičeni za Dankino ubistvo. Međutim, prema njegovim rečima, on nije video ništa konkretno.

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

(Espreso / Kurir / Tatjana Vasiljević , Suzana Božinović / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.