Ovo je uzrok smrti mladog fudbalera
Foto: Printscreen/Instagram/family_rfc

tragično

Ovo je uzrok smrti mladog fudbalera

Mladi fudbaler iz Obrenovca pao sa skele jer nije imao vezan pojas

Objavljeno:

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je obavio je juče uviđaj lica mesta – gradilišta na Novom Beogradu, u ulici Omladinskih brigada broj 100, gde je poginuo radnik Miroslav Mimi Blažić (21).

U pitanju je mladi fudbaler rodom iz Obrenovca.

Smrt je konstatovana od strane Hitne pomoći. Radnik je bio angažovan na poslovima postavljanja skele, a prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju do smrtnog ishoda je došlo jer je pao sa visine od oko 6 metara i nije nosio sigurnosni pojas.

Javni tužilac je naložio da se uzmu izjave od svih zaposlenih koji su bili na gradilištu u trenutku nesreće, kao i izjave od odgovornih lica u pravnom licu u kojem je bio zaposlen preminuli, da na mesto događaja izađe Inspekcija rada koja će obaviti poslove iz svog delokruga i izvršiti uvid u poslovnu dokumentaciju, a sve u cilju utvrđivanja da li su radnicima bili obezbeđeni sigurni uslovi za rad i da li im je bila obezbeđena sigurnosna oprema koju su obavezni da nose prilikom izvođenja visokorizicnih visinskih građevinskih radova, te da li je smrt nastupila kao posledica delovanja nekog lica ili isključivo zbog radnji preminulog.

Nakon prikupljanja svih dokaza, javnom tužiocu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu će biti dostavljen izveštaj na dalju odluku, zajedno sa obdukcionim nalazom, nakon čega će biti preduzete sve zakonom propisane mere i radnje.

"Uspori malo sudbino sestro. Brate naš... ostanemo tako bez reči, zastane gnedla u grlu i bude samo tišina, dok kroz glavu se smenjuju slike svega što smo zajedno prošli. A prošli smo mnogo, bio si mali dečak kada si stigao zajedno sa čoporom. Bože, kad se setimo te generacije, sve smo vam dali ali ste i vi nama dali sve, zavoleli smo vas mnogo ali zavoleli ste i vi nas. Igrali ste za ovaj klub kada niko drugi nije hteo, a ti si brate bio jedna od ikone te generacije, ti si brate voleo sve ovo".

"Sigurni smo da si znao koliko si ovom klubu značio"

"Zato ne možemo da zaboravimo sva ta mesta koja smo obišli, i tvoje jutarnje forice pred tekmu da digneš raspoloženje, kao i tvoj ćale koji nas je jedini gledao sa tribina godinama. Mnogo toga bi imali da ti kažemo sada ali tako to biva, neko ode pre vremena...koliko si ti nas veličao sigurni smo da si znao koliko si ovom klubu značio".

"Ne zaboravimo nikada našeg brata i frajera"

"Zato ćemo mi biti tu, i danas i sutra za tvoje. Pomolimo se večeras braćo i sestre i ne zaboravimo nikada našeg brata i frajera Miroslava Mimija Blažića. Do nekog trenutka, poslednji pozdrav sa Rojkovca legendo! MIMI ZAUVEK SA NAMA!", navodi se u objavi.

Bonus video:

11:20

VIDELA SAM OBUČENE MLADE DEVOJKE KOJE KONTROLIŠU LJUDE! Srpkinja koja je radila u Palestini: Imale su emocionalnu otupelost

(Espreso/Telegraf.rs/Jelena Paunović/preneoi D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.