SASLUŠANA SNAJA ZORANA MARJANOVIĆA: Otkrila šta joj je ispričala njihova ćerka o kobnom danu
Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Privatna arhiva

novi detalji

SASLUŠANA SNAJA ZORANA MARJANOVIĆA: Otkrila šta joj je ispričala njihova ćerka o kobnom danu

Na današnjem ročištu svedočila je Zoranova snaja Milica Marjanović i vaspitačica iz vrtića u koji je išla Zoranova ćerka Lenka Đorđević

Objavljeno: 13:08h

Suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem svedoka. U pitanju je ponovljeni suđenje, s obzirom na to da je Marjanoviću ukinuta prvostepena presuda na maksimalnu kaznu od 40 godina.

Na današnjem ročištu svedočila je Zoranova snaja Milica Marjanović i vaspitačica iz vrtića u koji je išla Zoranova ćerka Lenka Đorđević.

Sud nije uspeo da dostavi poziv kumi Marjanovića Veri Vukomanović, za koju je Marjanović rekao da nisu u kontaktu od kad su mu umrli roditelji, ali da je čuo da je imala povredu i da misli da se sestra stara o njoj.

Milica Marjanović rekla je da ostaje pri ranije datom iskazu u tužilaštvu i pred sudom i odgovarala je na pitanja sudije.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanovićfoto: Nenad Kostić, Stefan Stojanović, Zorana Jevtić

Ona je ispričala da je u danu kad je Jelena nestala bila Zoranova ćerka. Rekla je da se ne seća šta je devojčica rekla, ali da ostaje pri svom iskazu koji joj je pročitan, a u kom je rekla da je dete reklo da je njena mama nestala u travi i da je nisu našli.

- Ne sećam se šta sam pričala, prošlo je mnogo vremena, ali sam sigurna da nije pričala o tome da se u bilo kom momentu na nasipu razdvajala od Zorana - rekla je.

Sudija ju je pitala o Jeleninoj fan stranici na Fejsbuku, a ona je ispričala da je tu videla različite poruke eksplicitnog sadržaja.

- Zoran mi je preko telefona dao šifru i rekao da pregledam stranicu. Videla sam poruke koje su bile slobodnijeg karaktera, koje su joj verovatno slali fanovi. Zoran tad nije bio kod kuće, ne znam da li je on posle gledao te poruke - dodala je.

Dodača je da se ne seća da li su zajedno gledali poruke i da ostaje pri ranijem iskazu ako je to rekla.

- Šifra stranice je data policiji, oni pregledali, ali da posle niko nije mogao da pristupi stranici, a Jelenina sestra je dobijala neke poruke sa te stranice - rekla je Zoranova snaja.

Za reč se javio i Marjanović, koji je ispričao da je otišao u policiju i da su mu rekli da pregleda tu stranicu i da zapiše sve poruke koje su čudne iči eksplicitnog sadržaja.

- Nestanak sam prijavio uveče jer sam morao fizički da idem. Šifru sam znao ja i Jelenin PR. Posle ni policija nije mogla da pristupi stranici. Išao sam u 29. novembar, pitao sam da li VTK može nešto da učini. Poruke eksplicitnog sadržaja smo Jelena i ja čitali zajedno i smatrali smo to benignim - rekao je Zoran.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanovićfoto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

"Ovo je trava u kojoj se izgubila moja mama"

Dvedok Lenka Đorđević takođe je rekla da ostaje pri ranije datom iskazu.

Ona je, odgovarajući na pitanja tužioca Nikole Uskokovića, rekla da ju je porodica Marjanović poslala u danu Jeleninog nestanka da pričuva njenu i Zoranovu ćerku.

- Pokušavala sam da je zabavim. Crtale smo, išle iz sobe u sobu. Zoranova mama je iščekivala nešto. Znala sam da je Jelena nestala, ali jisam mislila da je situacija tako ozbiljna. Nisam postavljala pitanja, niti bih dete pitala o tome - rekla je.

Zoranovu ćerku je, kako je rekla, pre toga dva puta čuvala i jednom je došla u kuću Marjanovića kada nisu mogli da je uspavaju.

- Dete je bilo uznemireno. Tražila je mamu. Crtala je travu i rekla: "Ovo je trava gde se moja mama izgubila" - rekla je.

Ispričala je i da su je sutradan zvali da čuva dete i da ju je devojčica odvela u kuću Jelenine majke.

- Dok smo išle pitala me je što svi plaču i da li ti više nema njene mame - zaključila je.

Zoran i Jelena Marjanović
Zoran i Jelena Marjanovićfoto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva

Naredno suđenje je zakazano za 5. septembar, a kao svedoci su pozvane Vera Vukomanović, Tepdora Krsmanović i Ljubica Marković.

Podsetimo, Marjanović je na početku suđenja odbio da iznosi odbranu, navodeći da je više puta izneo odbranu i da nema potrebe da je ponavlja.

Na pripremnom ročištu Marjanović je kratko negirao krivicu.

Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina.

Apelacioni sud je 3. okrobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor i od tada se brani sa slobode.

Bonus video:

05:04

ŠOK TVRDNJE UGLJEŠE GRGURA: Majka osumnjičenog za ubistvo male Danke na snimku bila na samrti, ISKRENO JE GOVORILA!

(Espreso/Telegraf/Jelena Ostojić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.