OGLASILA SE NASTAVNICA TERORISTE KOJI JE TEŠKO RANIO ŽANDARMA: "Bio je povučen, kući je uvek išao sam"
Miloš Žujović, Foto: MUP RS

istraga

OGLASILA SE NASTAVNICA TERORISTE KOJI JE TEŠKO RANIO ŽANDARMA: "Bio je povučen, kući je uvek išao sam"

Nastavnica teroriste u šoku nakon teškog ranjavanja žandarma na Dedinju

Objavljeno:

Čitavu Srbiju i region šokirao je teroristički napad, koji se juče dogodio u Beogradu ispred ambasade Izraela kada je Miloš Žujović (25) konvertit iz Mladenovca, iz samostrela pucao u pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (35) i teško ga ranio.

Jevremović je u samoodbrani potegao oružje i ispalio hice, a Žujović je od zadobijenih povreda preminuo na ulici.

Iako se u prvi mah nije znao identitet napadača, ubrzo je otkriveno da je u pitanju Miloš Žujović iz Mladenovca, da je promenio veru i otišao da živi u Novi Pazar. Naši reporteri razgovarali su sa nastavnicom koja mu je nekada predavala.

"Zaprepašćena sam vešću da je moj bivši đak postao terorista", kaže za Telegraf nastavnica (ime i prezime poznato redakciji) koja je Žujoviću predavala u Tehničkoj školi u Mladenovcu.

1 / 3 Foto: Dado Đilas

Ona kaže da nikad nije bio preterano druželjubiv.

"Bio je povučen, čak i trom, nije imao previše prijatelja. Vraćao se iz škole uglavnom sam, ali je i onda bio neko uz koga bi vam bilo neprijatno", priseća se ona.

Drugi izvor iz iste škole navodi da je Miloš i u mladim danima bio netolerantan i netrpeljiv.

"Kad biste ga videli, sklanjali ste se. Ne mogu da kažem da je bio nasilnik, ali je više ljudi svedočilo da je bio netrpeljiv prema Romima", svedoči ovaj uposlenik Tehničke škole koji ne želi da navedemo njegovo ime.

"Mladenovac je mala varoš, svi se znaju, pa je pre par godina svima bilo čudno kad smo čuli da je prešao na islam, jer ni po tom pitanju nije bio tolerantan", dodaje za Telegraf.

Podsetimo, policija je sinoć vršila pretres kuće u blizini Amerića gde je, kako se veruje, Žujović nekad boravio. Istovremeno, vršen je pretres stana u Novom Pazaru gde je Žujović živeo sa suprugom, koju je u martu ove godine doveo iz Crne Gore.

Ministar Dačić je sinoć pokazao fotografiju, nastalu 11. marta ove godine, koja je nastala u Odeljenju za strance, na kojoj se vidi Žujović u pratnji žene, koja je u celosti prekrivena.

Bonus video:

00:28

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić u tužilaštvu

(Espreso/Telegraf.rs/E.H./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.