SNIMAK HAPŠENJA JOŠ JEDNOG TERORISTE ZBOG NAPADA KOD AMBASADE: Policija razvalila vrata stana u kom je bio Igor
Hapšenje, Foto: Printscreen/ MUP

hapšenje u beogradu

SNIMAK HAPŠENJA JOŠ JEDNOG TERORISTE ZBOG NAPADA KOD AMBASADE: Policija razvalila vrata stana u kom je bio Igor

Napadač je inače iz Mladenovca, ali je promenio prebivalište i živeo je u Novom Pazaru

Objavljeno:

Igor Despotović (25) uhapšen je danas zbog sumnje na terorističko udruživanje. Kako je saopštio potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, on je pre dve godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad.

Kako se vidi na snimku koji je objavio MUP, naoružani pripadnici UKP razvalili su vrata Igorovog stana, bacili na pod i stavili mu lisice na ruke.

- U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje. Reč je Igoru Despotoviću iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je pre dve godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad - naveo je Dačić.

- Postupak protiv njega se i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora. On je posle toga nastavio komunikaciju sa ekstremistima, tako da je svakodnevno imao komunikaciju sa ubijenim teroristom Žujovićem, zbog čega se sumnja da je direktno učestvovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog akta - rekao je Dačić.

Akcija policije se nastavlja na više lokacija u Srbiji,” izjavio je ministar Dačić.

00:48

Snimak hapšenja terorista

Podsećamo, danas je oko 11 časova ispred Ambasade Izraela došlo do napada na žandarma Miloša Jevremovića (34), u kom je napadač, inače konvertit u islam i vehabija, iz torbe izvadio samostrel i ispalio ga u žandarma, koji je, iako teško ranjen, uzvratio vatrom i likvidirao napadača.

Napadač je inače iz Mladenovca, ali je promenio prebivalište i živeo je u Novom Pazaru.

Kako je "Blic" pisao, napadač je radio kao dostavljač hrane, a komšije su ispričale da je par bio tih i da su "živeli svoj život".

Bonus video;

00:48

Snimak hapšenja terorista

(Espreso / Blic/ Prenela M.L)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.