POZNAT STEPEN POVREDE DEČAKA NA KOG JE PAO METALNI OBRUČ OD 40 KILOGRAMA: Novi detalji nesreće kod Prokuplja
Prokuplje ringišpil, Foto: Kurir/B.R.

PROKUPLJE

POZNAT STEPEN POVREDE DEČAKA NA KOG JE PAO METALNI OBRUČ OD 40 KILOGRAMA: Novi detalji nesreće kod Prokuplja

Ispituju se sve okolnosti onoga što se dogodilo

Objavljeno:

Gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović kazao je za Kurir, nakon nezgode koja se dogodila na Hisaru, kada je na nogu trinaestogodišnjeg dečaka pao deo metalne konstrukcije postavljene bine, da se ispituju sve okolnosti onoga što se dogodilo.

- Bina je bila obezbeđena, odnosno na ulazu u Tvrđavu imao je katanac, pa se postavlja pitanje i ko ga je skinuo. Sa slučajem su upoznati istražni organi i videćemo šta će istarga utvrditi - kazao je Antović.

Nezgoda se dogodila u utorak veče, oko 19 časova, kada je deo sa vrha metalne konstrukcije bine pao dečaku na nogu, zbog čega je on zadobio teške telesne povrede. Intervenisala je Hitna pomoć i dečaka su transportovali u prokupačku bolnicu, odakle je zbog povreda prebačen na Dečiju kliniku UKC Niš. Tamo je operisan i stabilizovan.

1 / 2 Foto: Kurir/B.R.

- Dovezen je sa prelomom kostiju levog stopala i povredama tetiva. Dečak je odmah hiruški saniran, odnosno operisano je stopalo i trenutno je stabilan - kazano je novinarima u UKC Niš.

U momentu kada se dečak povredio bilo je desetoro dece i nekoliko odraslih ljudi na Tvrđavi na Hisaru. Povređeni dečak se popeo na jedan od metalnih stubova bine, pa sišao, a za njim je počeo da se spusta i taj metalni obruč težak 40 kilograma. Sreća što se on gotovo udaljio od stuba, kada je deo pao i povredio mu nogu.

Tvrđava je u nadležnosti Grada Prokuplja, a bina je montažno-demontažnog tipa. Ipak, veći deo nje, već tri godine je na tvrđavi i prema našim saznanjima, niko nije proveravao elemente na njoj.

(Espreso/Kurir/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.