OVO UBISTVO NA VELIKI PRAZNIK POTRESLO JE SRBIJU: Maja je otišla na proslavu i nije se vratila, SVE JE MISTERIJA
Maja Gostić, Foto: Privatna arhiva

UŽAS!

OVO UBISTVO NA VELIKI PRAZNIK POTRESLO JE SRBIJU: Maja je otišla na proslavu i nije se vratila, SVE JE MISTERIJA

Narednog dana trebalo je da svi zajedno putuju, ali je put prekinuo stravičan zločin

Objavljeno:

Tog 27. oktobra 2007. godine, u mirnoj ulici u Žarkovu, pronađena su četiri beživotna tela u stanu - Maja Gostić (20) ubijena je na Svetu Petku sa još troje članova porodice Obradović - Željkom (22), Dragicom (43) i Zoranom (48). Do danas nije otkriveno ko ih je ubio i zbog čega.

Pomenuti slučaj do danas je obavijen velom misterije. Kobnog dana, Gostićeva, inače devojka 22-godišnjeg Željka, došla je u posetu kod Obradovića.

Narednog dana trebalo je da svi zajedno putuju, ali je put prekinuo stravičan zločin.

Tela je pronašao komšija porodice, nakon što mu se Zoran nije javljao na telefon. Te večeri je trebalo da idu na fudbal, pa je komšija odlučio da ode do porodice kako bi proverio šta se dešava. Najpre je, u hodniku stana, ugledao Dragičine noge, a potom je pronašao i druga tela.

Istrage zločina nije dovela do otkrivanja ubica. Ono što je utvrđeno jeste da je pucano iz „škorpiona“ i da je ispaljeno 56 metaka. Ono što je javnost posebno uznemirilo jeste da vrata stana nisu bila razvaljena, te je isključeno da je reč o provali.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Upravo zbog ove okolnosti sumnjalo se i da su Obradovići možda i poznavali ubicu ili ubice.

Komšija koji je tog dana pronašao Gostićevu i Obradoviće govorio je za medije o tom danu.

„Ne znam ni sam kako sam smogao snage da uđem u stan. U trpezariji sam video Željka sa mrljom na glavi i grudima. Izgledalo je kao da je pokušao da se sakrije. U dnevnoj sobi, na krevetu, sedela je Maja. Glava joj je bila naslonjena na desnu stranu, izgledalo je kao da spava. Jadno dete… U spavaćoj sobi, u krevetu, ugledao sam svog prijatelja, telo mu je bilo krvavo, bio je izrešetan po stomaku i grudima. Bio je u bermudama i košulji, a televizor je još radio“, ispričao je komšija za Blic neposredno posle zločina.

Ono što je neverovatno jeste da do danas nije otkriven ubica koji je kobnog dana izvršio masakr u stanu u Žarkovu.

Nekoliko verzija

Motiv zločina nikada nije utvđen iako je policija tokom istrage dolazila do različitih saznanja.

Roditelji ubijene Maje su za medije govorili o mogućim motivima i u tom kontekstu pominjali Zoranov posao sa pozajmicama.

„Od početka se sumnjalo da je pozadina Zoranov posao sa stanovima, pozajmicama. Ljudi iz Žarkova su nam pričali da su se nekoliko dana pre ubistva dvojica muškaraca, po govoru Bosanci, svađali sa Zoranovim poslovnim partnerom. Izveli su ga iz kafane i pretukli, a reagovala je i policija. Ne znamo ni da li je ispitivano ko su ti ljudi. Takođe smo čuli da je danima ispred zgrade u kojoj su stanovali Obradovići bio parkiran tamni automobil, u kome su sedela dvojica muškaraca. Čekali su nekoga, jer su čak imali jastučiće za vrat“, ispričali su ranije Tanja i Slobodan, roditelji ubijene devojke.

Pominjalo se i da su Gostićeva i Obradović žrtve kriminalne grupe iz Žarkova koja je pokušala da reketira Zorana, i to za 80.000 evra.

Ipak, nijedna od ovih verzija nikada zvanično nije potvrđena.

Bonus video:

00:28

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić u tužilaštvu

(Espreso / Nova / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.