OTKRIVENO ŠTA SU RADILI STRAŽARI I DOKTORKA PRE UBISTVA KOJE JE DIGLO SRBIJU NA NOGE: Oglasilo se tužilaštvo!
Stanimir Brajković, Foto: Printscreen/Facebook

UŽAS!

OTKRIVENO ŠTA SU RADILI STRAŽARI I DOKTORKA PRE UBISTVA KOJE JE DIGLO SRBIJU NA NOGE: Oglasilo se tužilaštvo!

Dvojica osuđenika iz ćelije u kojoj je Stanimir Brajković (74) brutalno mučen do smrti prisustvovali su zastrašujućem zlostavljanju koje je pretrpeo nesrećni čovek

Objavljeno: 11:30h

Više javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se povodom hapšenja stražara i doktorke u vezi sa ubistvom u zatvoru u Padinskoj skeli. Kako se navodi, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde RS, pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS uhapsili su petoro zaposlenih u Kazneno-popravnom zavodu Padinska skela zbog sumnje da su izvršili krivično delo Nesavestan rad u službi u vezi sa smrću S.B. 4. februara ove godine.

Prema navodima saopštenja Višeg javnog tužilaštva, uhapšeni su lekarka Vesna S, kao i četovrica zatvorskih službenika, vođa smene Slađan K. zaposlen na mestu mlađeg nadzornika, kao i trojica komandira Dušan K, Stefan P. i Zoran K.

- Postoje osnovi sumnje da su ovi osumnjičeni izvršili navedeno krivično delo u periodu od 24. januara do 4. februara 2024. godine tako što su u svojstvu službenih lica, kršnjem Pravilnika o načinu obavljanja poslova u službi za obezbeđenje u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i procedurama, propuštanjem dužnosti nadzora, očigledno nesavesno postupali u vršenju službe, iako su bili svesni da usled toga može nastupiti teža povreda prava drugog, koja je i nastupila 4. februara 2024. godine u vidu smrti prekršajnog osuđenika S.B. koji je u tom zavodu izdržavao prekršajnu kaznu - navodi se.

Jezivi detalji zlostavljanja u zatvoru u Padinskoj skeli

Takođe, očigledno nesavesno postupanje tiče se i neevidentiranja povreda koje je zadobio Stanimir Brajković. u dnevnom izveštaju i neobaveštvanju nadređenih o tome.

Svim osumnjičenim je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsećamo da Više javno tužilaštvo u Beogradu već vodi istragu protiv trojice osumnjičenih, koji su delili zatvorsku ćeliju sa Stanimira Brajkovića jer su ga tukli i zlostavljali u više navrata usled kojih povreda je preminuo.

Stanimir Brajković
Stanimir Brajkovićfoto: Printscreen/Facebook

Svedoci prijavljivali nasilje, stražari i doktorka nisu reagovali

Inače, dvojica osuđenika iz ćelije u kojoj je Stanimir Brajković (74) brutalno mučen do smrti prisustvovali su zastrašujućem zlostavljanju koje je pretrpeo nesrećni čovek. O tome su govorili pred nadležnim organima ukazujući da su od mnogih stražara tražili pomoć, međutim, kako su ispričali, svaka reakcija je izostala sve dok Brajkoviću nije pozlilo, pa su ga odveli kod doktora.

Bonus video:

01:24

POČELO SUĐENJE OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO ĐORĐA MIJATOVIĆA! Preti im kazna do 10 godina maloletničkog zatvora, jedan priznao krivicu

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.