"SVAKI DAN SU NA GROBLJU": Porodica Stefana Savića skrhana, od osumnjičenih za ubistvo ni traga ni glasa
Stefan Savić, Foto: Printscreen/ Instagram/ _savkes

kriju se četiri meseca

"SVAKI DAN SU NA GROBLJU": Porodica Stefana Savića skrhana, od osumnjičenih za ubistvo ni traga ni glasa

U istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv odbeglih Daničića i Gačevića do sada je ispitano više od 15 svedoka i oštećenih

Objavljeno:

Četiri meseca je prošlo od surovog ubistva reprezentativca Srbije i osvajača bronzane medalje na svetskom prvenstvu u MMA, Stefana Savića (23), kog su, kako se sumnja, u noći između 24. i 25. februara, Marko Daničić (23) i Vasilije Gačević (23) nasmrt izboli 19 puta, a potom nastavili da ga šutiraju dok je na Dorćolu ležao u lokvi krvi.

Osumnjičeni se još uvek nalaze u bekstvu.

- Osumnjičeni za ubistvo Stefana Savića, još uvek se nalaze na slobodi, za njima je raspisana poternica, međutim, još uvek izmiču pravdi. Prema poslednjim nezvaničnim informacijama, oni su viđeni u regionu, stoga se nadamo da će ih uskoro uhapsiti i da će ih stići kazna - kaže izvor za Kurir.

Osumnjičeni za ubistvo Stefana Savića
Osumnjičeni za ubistvo Stefana Savićafoto: MUP Srbije

U istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv odbeglih Daničića i Gačevića do sada je ispitano više od 15 svedoka i oštećenih. Oni se terete za teško ubistvo u saizvršilaštvu, a Gačević se tereti i za teško ubistvo.

- Potraga za njima još uvek traje, međutim, oni su kobne večeri podigli novac sa platnih kartica, otišli u jedan stan na Zvezdari da se presvuku, nakon čega se sumnjalo da su ubrzo napustili Srbiju. Sada postoje sumnje da su negde u okruženju - objašnjava nam izvor i dodaje da se pretpostavlja da će se ubrzo doneti odluka da im se obojici sudi u odsustvu, a njima svakako preti maksimalna kazna zatvora za krivično delo teško ubistvo.

Zločin koji je uznemirio Srbiju pogodio je i mnoge ljude i koji nisu lično poznavali Savića. Stefan je bio mlada nada borilačkih veština, o čemu je nedavno govorio i Stefanov otac, Nenad Savić, prisećajući se na sinovljevih početaka.

- Kada se priključio MMA reprezentaciji zarekao se da na ulici neće primenjivati borilačke veštine da ne bi kaljao grb reprezentacije. On je više puta bio državni prvak, osvojio je bronzu na Svetskom prventstvu u novembru prošle godine, a kakav je Stefan bio govori i činjenica da je učestvovao u formiranju fondancije koja je pomagala pripadnicim romske nacionalne zajednice - rekao je otac ubijenog MMA borca.

1 / 4 Foto: MMA savez Srbije

Oni koji su poznavali Stefana, govorili su da je pred njim bila sjajna karijera, bio je jedan od talentovanijih MMA boraca, a sa ovim gubitkom, njegova porodica se nikada neće pomiriti.

- Stefanova porodica potpuno je skrhana, od ovoga se nikada neće oporaviti. Prošli su meseci, bol je ista, a oni kao da ne žive ovaj život, već preživljavaju. Svaki dan idu na groblje, tuguju i bore se - ispričao je izvor blizak ovoj porodici i dodao da i među njegovim prijateljima tuga ne jenjava.

- Momci ne mogu i dalje da se pomire sa tim da Stefana više nema, često obilaze grobno mesto gde je sahranjen, a čuli smo da su neki od njih sa kojima je Stefan studirao, napustili studije otkad ga nema - rekao je sagovornik.

Te kobne večeri, podsetimo, osumnjičeni su saznali da je Savić u noćnom klubu, kada su prvo došli tamo, napali ga ispred kluba, a nakon što je počeo da beži niz ulicu, oni su ga sustigli, tukli i ubadali nožem. Tada su naneli teške povrede i slučajnom prolazniku, koji je prišao da pomogne Saviću.

Bonus video:

00:59

Otac ubijenog Stefana Saviča saslušan u Palati pravde

(Espreso/ Kurir/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.