ŠTA JE PRAVI UZROK POŽARA KOD "ULICE GLADNIH?" Aleksandar Krstić otkrio DETALJE INTERVENCIJE, evo šta se zna
Aleksandar Krstić, Foto: Kurir TV

vatra

ŠTA JE PRAVI UZROK POŽARA KOD "ULICE GLADNIH?" Aleksandar Krstić otkrio DETALJE INTERVENCIJE, evo šta se zna

Krstić je detaljno opisao kako je izgledala evakuacija stanara iz zgrade zahvaćene požarom.

Objavljeno:

U jučerašnjem požaru u kafiću na Novom Beogradu, stanari su svedočili dramatičnim trenucima dok su vatrogasci žurili da obuzdaju plamen.

Šef odseka u Upravi za Vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije, Aleksandar Krstić, govorio je o detaljima intervencije u emisiji "Puls Srbije".

- Uzrok požara na Novom Beogradu se još uvek ne zna. Moramo sačekati zvanične uviđajne ekipe da završe svoj posao. Neće im biti lako jer je požar bio poprilično veliki - rekao je Krstić.

Krstić je istakao da je prvi vatrogasni tim zatekao kafić u razbuhtaloj fazi, što sugeriše da je dojava o požaru verovatno kasnila.

- Ono što je prva ekipa zatekla jeste razbuhtala faza požara, sa plamenom koji je već zahvatio fasadu. Brzom intervencijom vatrogasaca uspeli smo da sačuvamo ono što se moglo sačuvati - dodao je Krstić.

1 / 8 Foto: Kurir

Krstić je detaljno opisao kako je izgledala evakuacija stanara iz zgrade zahvaćene požarom.

- Vatrogasci i spasioci su ti koji vrše evakuaciju i spasavanje u ovakvim situacijama. Prva ekipa na terenu prvo radi izviđanje, sagledava sve elemente i aspekte požara da bi formirala strategiju - objasnio je on.

Evakuacija je protekla uspešno, zahvaljujući dobroj saradnji sa stanarima i policijom.

- Bilo je oko 30 vatrogasaca na terenu, koji su se smenjivali kako bi osigurali sigurnu evakuaciju i gašenje požara. Građani su savršeno sarađivali, što je zaista za pohvalu - rekao je Krstić.

04:51

POŽAR U NOVOM BEOGRADU KOD ULICE GLADNIH: Aleksandar Krstić OTKRIVA detalje intervencije! Da li su visoke temperature uzrok?

Na pitanje o mogućoj povezanosti požara sa visokim letnjim temperaturama, Krstić je bio oprezan:

- Može biti da su visoke temperature jedan od uzroka, ali ne na svim mestima. Moramo sačekati da se završe svi uviđaji kako bismo imali tačne informacije.

Krstić je naglasio važnost pažljivog i detaljnog pristupa u istraživanju uzroka požara.

- Ne volim spekulacije i predviđanja. Moramo znati šta se tačno desilo i zato je važno da se uviđaj obavi temeljno - zaključio je on.

Bonus video:

00:08

GORI AUTO KOD STOP ŠOPA Vozilo u potpunosti zahvatila vatra

(Espreso/Kurir/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.