MAJKA KOJA JE TUKLA UČITELJICU SVE PRIZNALA: Kaje se zbog incidenta, objasnila šta se tačno desilo
Osnovna škola ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

beograd

MAJKA KOJA JE TUKLA UČITELJICU SVE PRIZNALA: Kaje se zbog incidenta, objasnila šta se tačno desilo

"Počupala sam učiteljicu jer sam bila izazvana njenim ponašanjem i revoltirana"

Objavljeno:

Pored incidenta u OŠ "Jovan Dučić" do fizičkog obračuna roditelja sa prosvetnim radnikom došlo je i u beogradskoj OŠ "Sveti Sava" gde su roditelji napali jednu učiteljicu posle rekreativne nastave!

Ova majka je ekskluzivnoj izjavi za Kurir televiziju priznala da je "uradila nešto što nije trebalo".

- Apsolutno priznajem krivicu. Počupala sam učiteljicu jer sam bila izazvana njenim ponašanjem i revoltirana, reagovala sam srcem, a ne mozgom. To nije opravdanje, da se razumemo, ali pretpostavljam da bi mnogi u mojoj situaciji reagovali isto, a ne daj bože nikom da se nađe u mojoj situaciji - rekla je ona.

Podsetimo, otac i majka su, kako su mediji preneli, učiteljicu napali po izlasku iz autobusa. Otac devojčice je učiteljicu, navodno, pljunuo i gurnuo, a zatim ju je majka čupala za kosu do te mere da ju je oborila na pod. Incidentu je prisustvovalo više roditelja i dece.

Majka je za Kurir televiziju ispričala da dete pet godina boluje od teške bolesti i ispričala svoju verziju događaja:

- Učiteljica je na rekreativnoj nastavi gurnula moje dete. U tom trenutku naša učiteljica je bila otišla do sobe da pogleda drugo dete koje je boleo stomak. Druga učiteljica je gurnula moje dete zato što je ušlo u kadar dok je ona snimala svoju decu. Mogla je preko nje da snimi ili nešto drugo, a ne da je gurne, da dete padne na drugaricu. Zabolelo je to kad je gurnula po leđima, pritom bio je preveliki strah da ne povredi leđa, jer ih ona pet godina čuva.

Roditelji učenika OŠ "Sveti Sava" juče su podržali napadnutu učiteljicu. M.T., mama jednog od učenika koja je bila očevidac, rekla je za Kurir televiziju da je majka učiteljici počupala čitav pramen kose.

Krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da su policijski službenici PS Vračar obavili razgovor sa oštećenom učiteljicom, kao i sa roditeljima i da su pribavljeni lekarski izveštaji o zadobijenim povredama:

- Dežurni tužilac je naložio da se, a nakon što policija prikupi ostale potrebne dokaze, snimake kamera video nadzora i izjava svedoka događaja, protiv roditelja podnese krivična prijava redovnim putem zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz člana 344 KZ. Tužilaštvo će u toku dokaznog postupka preduzeti sve neophodne dokazne radnji neophodne za utvrđivanje tačnog i potpunog činjenicnog stanja, nakon čega će doneti odluku o daljem postupanju.

- Deca su plakala, umesto da ponesu uspomene s rekreativne, oni imaju traume - rekla je dok je N. M, majka drugog učenika rekla da je otac deteta učiteljici izbio telefon iz ruku, pa je pljunuo:

- Pokušali su da ih razdvoje, nisu uspeli. Pojavila se i majka, bila je jako neprtijatna, uhvatile je učiteljicu za glavu, nekoliko puta je udarila o ogradu, čupala je za kosu. Žena je od šoka pala, baš sam potresena. Dete je bilo sa mnom, bilo je i druge dece, sva su bila uplašena. Ženu nije interesovalo da prekine iako su deca vrištala. Laž je da je učiteljica bila neprijatna, od šoka nije ništa ni rekla.

Bonus video:

02:58

ADVOKAT O MOGUĆOJ KAZNI ZA NASILNICU KOJA JE TUKLA NASTAVNICU: Za ugrožavanje sigurnosti zaprećeno je do godinu dana zatvora!

(Espreso/Kurir/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.