GOLIM RUKAMA IŠAO NA PIŠTOLJE, PESNICAMA UDARAO KAO ČEKIĆEM: Džambina ćerka poslala JAKU PORUKU, danas bi...(VIDEO)
Iso Lero Džamba, Foto: Privatna arhiva

u sećanju na

GOLIM RUKAMA IŠAO NA PIŠTOLJE, PESNICAMA UDARAO KAO ČEKIĆEM: Džambina ćerka poslala JAKU PORUKU, danas bi...(VIDEO)

Džamba je bio omiljeni gradski lik, družio se sa poznatim glumcima i pevačima

Objavljeno: 20:14h

Na današnji dan Iso Lero bi napunio 71. godinu, a njegova ćerka Isabela odlučila je da oda počast svom ocu, čestom nazivanom kraljem Dorćola.

Nestao je pod misterioznim okolnostima 23. decembra 1992. godine. Ni danas, 32 godine kasnije, zvaničnih informacija o njegovoj sudbini nema, ali Dorćolci i dalje pamte Isa Lera Džambu.

Iso Lero je rođen 10. juna 1953. godine. Odrastao je u Dobračinoj ulici na Dorćolu u istom dvorištu sa svojim bratom Džejom. Od rane mladosti se bavi džeparenjem i šibicarenjem. Završio je 1976. godine u Centralnom zatvoru u Beogradu, jer je otimao tašne i tukao se na Beogradskoj autobuskoj stanici. U zatvoru je davao pravne savete drugim zatvorenicima, budući da je naučio Krivični zakonik.

Na dan njegovog rođendana oglasila se i njegova ćerka Isabela i poslala snažnu poruku u čast njenog oca.

"Srećan ti rođendan tamo gore" napisala je Isabela i napravila video snimak sećanja na njenog oca.

Iso Lero je brat od tetke pevača Džeja, a nedavno se njegov lik i pojavio u filmu o Džejevom životu "Nedelja". Iso Lero, poznatiji kao Džamba je u zatvoru napisao i neke od nejgovih najvećih hitova, poput "Uspeo sam u životu".

U intervju za Espreso, Isabela je pričala o svom ocu: ""Ne znam za druge pevače,ali znam da je stricu Džeju napisao pet pesama i da su neke od njih veliki hitovi. Jeste, bio je boem, voleo je da piše poeziju, imao je smisla za to."

Legenda o Džambi

Iso Lero je važio za opasnog momka, navodno je išao golim rukama na noževe i pištolje i fizički mnogo jače protivnike. Bio je visok 170 cm, težak oko 70 kg, ali jto ga nije sprečavalo da udara pesnicama kao čekićem. Udarcem je "izuvao je iz cipela". Džamba je umeo da napravi pare i držaoje nekoliko lokala na Dorćolu. Svojevremeno je držao detektivsku agenciju "Karmen", a bio je angažovan i za razbijanje štrajkova u nekoliko beogradskih firmi.

O ljubavi sa Snežanom pisali su mediji, međutim ona je imala tragičan kraj. Njihova ćerka otkrila je da su po sazanju o trudnoći planirali svadbu na koju bi pozvali ceo Dorćol, ipak je sudbina htela da to ispadne drugačije.

On je poslednji put živ viđen kada je ušao u kockarnicu na šestom spratu Beograđanke. Navodno, na ulazu se Džamba sukobio sa momcima iz obezbeđenja čiji šef je bio Vukašin Vule Gojak. Tada je poslednji put viđen.

Islo Lero Džamba
Islo Lero Džamba foto: Privatna arhiva

Bonus video:

44:55

CRNA HRONIKA 02.06.2024

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.