PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV HOMENA!
Slobodan Homen, Foto: Dragan Kadić

KRAĐA

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV HOMENA!

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podiglo optužnicu protiv Slobodana Homena (52) u svojstvu izvršioca krivičnog dela Teška krađa i pomagača

Objavljeno:

Nakon opsežne i detaljne istrage, u saradnji sa Službom za suzbijanje kriminala, Uprave kriminalističke policije, vezane za krađu kulturnog dobra – ordenja u Palati “Srbija” Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podiglo optužnicu protiv Slobodana Homena (52) u svojstvu izvršioca krivičnog dela Teška krađa i pomagača – okrivljenih S.B. (46), J.M. (65), S.S. (44), R.K. (64), A.T. (60), I.Z. (53) i N.A. (63) zbog krivičnog dela Teška krađa iz člana 204. stav 4. u vezi stava 3. Krivičnog zakonika u vezi sa članom 35. Krivičnog zakonika.

- Okrivljenima se stavlja na teret da su u periodu od dana 14.10.2009. godine do dana 27.04.2010. godine u Beogradu, u istočnom krilu Palate “Srbija”, u kancelariji 559 i to okrivljeni S.H. oduzeo tuđe pokretne stvari drugom u nameri da njihovim prisvajanjem pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist na štetu Republike Srbije, a ukradene stvari predstavljaju dobro koje uživa prethodnu zaštitu shodno odredi člana 29. u vezi sa članom 26. Zakona o kulturnom nasleđu i to 8.449 komada različitih vrsta ordenja i 541 komad tubusa za povelje za odlikovanja SRJ ukupne vrednosti oko 118.000.000,00 dinara, a okrivljeni S.S., S.B,. N.A., I.Z. i R.K. mu sa umišljajem pomogli u izvršenju krivičnog dela i to tako što su S.S., S.B. i N.A. stvorili uslove S.H. za izvršenje krivičnog dela, a I.Z. i R.K. su S.H. stavili na raspolaganje sredstva za izvršenje krivičnog dela - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Takođe, optužnicom se okrivljenom J.M. stavlja na teret da je u periodu od 25.5.2010. godine do 27.5.2010. godine u Beogradu, uz pomaganje okrivljenih A.T. i R.K. oduzeo tuđu pokretnu stvar koja predstavlja dobro koje uživa prethodnu zaštitu i to jedan orden Partizanske zvezde sa zlatnim vencem vrednosti od 145.000,00 dinara.

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je predložio Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljene oglasi krivima i da ih kazni po zakonu. Za krivično delo Teška krađa iz člana 204. stav 4. Krivičnog zakonika koje se okrivljenima stavlja na teret je zaprećena kazna zatvora od dve do deset godina.

Bonus video:

04:28

PRIZNANJE NIJE DOVOLJNO, ZATO POLICIJA I DALJE RADI Stručnjaci odgonetnuli: Ovaj dokaz je neophodan da bi se rešila istraga

(Espreso/Kurir/Preneo: D. P./Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.