MESTO GDE JE DANKINO TELO OSTAJE MISTERIJA: Jedan osumnjičeni tvrdio da je drugi sakrio telo, ovaj negirao ubistvo
Potraga za telom devojčice, Foto: Kurir

istraga se nastavlja

MESTO GDE JE DANKINO TELO OSTAJE MISTERIJA: Jedan osumnjičeni tvrdio da je drugi sakrio telo, ovaj negirao ubistvo

Iako su se svi nadali da će iskaz S.J.a u tužilaštvu da dovede do pomaka u istrazi, on je negirao da je u bilo kakvoj vezi sa ubistvom devojčice

Objavljeno:

Jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić S.J. posle dva meseca odbrane ćutanjem odlučio je da bude saslušan u tužilaštvu. I dok su svi očekivali da će da prizna nešto što će policiju da odvede do mesta na kom se nalazi telo devojčice, S.J. je u tužilaštvu negirao da je počinio ubistvo deteta.

On je saslušavan oko tri sata, a negirao je sve što mu je stavljeno na teret.

Podsetimo, dok je pretraživan svaki pedalj Banjskog Polja u kom je devojčica nestala i dok su sve oči bile uprte u Beč zbog snimka devojčice koja izuzetno liči na Danku, što je povećavalo i nadu da je živa, uhapšeni su S.J. i D.D. To je javnosti saopšteno 4. aprila, kao i vest da je dete ubijeno.

Najpre je saopšteno da osumnjičeni vode policiju do mesta na kom se nalazi telo. Ipak, to se nije dogodilo.

1 / 7 Foto: MUP

Iz iskaza osumnjičenih u policiji i podataka sa GPS trakera koji je bio u službenom automobilu JKP "Vodovod", a u kom su D.D. i S.J. navodno bili pristigle su informacije da su mušakrci udarili devojčicu automobilom, a potom telo bacili na deponiju koja je već pretražena 1. aprila. Potraga se potom preselila upravo tamo.

Saopšteno je da su obojica osumnjičenih priznala zločin.

Prema prvim informacijama, dete, koje su stavili u prtljažnik automobila se, navodno, probudilo, a kako su rekli, upravo je Srđan ubio dete. Priznali su, saopštila je policija i da je S.J. dva dana kasnije telo deteta sa deponije premestio na nepoznatu lokaciju, a obojica su tvrdila da D.D. o tome ništa ne zna. Zbog toga je selo Luka, odakle je S.J., tog dana vrvelo od žandarmerije.

Ne samo da su pregledali njegovu kuću i okućnicu, već i plac prekoputa, gde su kopali u dvorištu i po gomili đubriva, a potom je žandarmerija sa psima pregledala i kolibu dede S.J. koja se nalazi u brdu.

Dragijević preuzeo krivicu

Ipak, kada je došlo do saslušanja u tužilaštvu,gde se S.J., nakon priznanja u policiji, branio ćutanjem. D.D. je, međutim, priznao zločin, ali i promenio priču u odnosu na iskaz koji je dao u policiji.

Rekao je da S.J. nije ubio devojčicu i premestio telo, već da je to sve uradio on. Dodao je da su mu u premeštanju tela pomogli otac i brat. Brat D.D. umro je tokom policijskog zadržavanja i nije stigao da bude saslušan u tužilaštvu. Njegov otac negirao je krivicu, a posle dva meseca pritvora pušten je da se brani sa slobode.

Tokom prošlog meseca preminula je i majka D.D.

I dalje nije poznato zbog čega je D.D. promenio priču i za sve za šta je prethodno rekao da je uradio S.J., preuzeo krivicu na sebe, ali činjenica je da je danas, nakon Jankovićevog iskaza u tužilaštvu, on jedini koji je krivicu priznao.

Kako tvrdi da se ne seća gde je premestio telo, mesto na kom se nalazi telo devojčice ostaje misterija, s obzirom na to da S.J. tvrdi da nije ni u kakvoj vezi sa zločinom.

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

(Espreso / Telegraf / Jelena Ostojić / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.