OVO JE SVEDOK KOJI ĆE DANAS BITI SASLUŠAN U OKVIRU ISTRAGE DANKINOG UBISTVA? Bio sa njenim ocem u jezivom trenutku
Potraga za telom Danke Ilić, Foto: Nemanja Nikolić

NASTAVLJAJU SE SASLUŠANJA

OVO JE SVEDOK KOJI ĆE DANAS BITI SASLUŠAN U OKVIRU ISTRAGE DANKINOG UBISTVA? Bio sa njenim ocem u jezivom trenutku

dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila S.J. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju

Objavljeno:

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru juče su saslušana dva svedoka u sklopu istrage ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić, a zbog kojeg su uhapšeni radnici JKP "Vodovod" iz Bora D.D. (50) i S.J. (50). Saslušanja se i danas nastavljaju, a prema saznanjima Nova.rs, danas bi trebalo da iskaz da prijatelj Dankinog oca Miloša Ilića, a koji je kobnog dana bio sa njim u vozilu i to u trenutku kada su se susreli sa osumnjičenima.

Direktor JKP „Vodovod“ G.P., kao i prijatelj osumnjičenog S.J. saslušani su juče u tužilaštvu. Prema saznanjima Nova.rs, prijatelj S.J. je saslušan povodom toga što je osumnjičenom, u danima potrage za Dankom, pozajmio svoj automobil.

Pretpostavlja se da je direktor JKP „Vodovod“ govorio i o ponašanju osumnjičenih u danima potrage za Dankom, s obzirom da su zbog zločina uhapšeni radnici tog preduzeća.

Saslušanja se nastavljaju i danas u Višem javnom tužilaštvu, a iskaz će dati prijatelj Dankinog oca. Ovaj svedok bio je sa Milošem Ilićem u kolima u trenutku kada je devojčica nestala. Oni su se kobnog dana, kada je devojčica nestala, susreli sa osumnjičenima S.J. i D.D. u Banjskom polju.

O tome je detaljnije govorio na konferenciji za medije Bratislav Gašić, inače bivši ministar policije.

„Vozilo u kom su bili osumnjičeni bilo je ispred kapije (imanja Ilić) oko dva i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno““, rekao je Gašić.

Bratislav Gašić
Bratislav Gašićfoto: Zorana Jevtić

Podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila S.J. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Bonus video:

09:13

VELIKA JE NELOGIČNOST U IZJAVAMA OSUMNJIČENIH ZA DANKINO UBISTVO Sagovornici Kurir televizije: Šta se desilo s DNK tragovima

(Espreso/ Nova/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.