Ako kupujete kuću ili plac u okolini NS, prvo zovite njih: jedinstvene nekretnine i vrhunska prezentacija
Nekretnine, Foto: Espreso ilustracija, Printscreen

sasomange

Ako kupujete kuću ili plac u okolini NS, prvo zovite njih: jedinstvene nekretnine i vrhunska prezentacija

Real House agencija nudi ekskluzivne kuće, vikendice i placeve u okolini Novog Sada i na Fruškoj gori. Sanja i Vladimir Rafajlović koriste kreativne video prezentacije i pružaju pravnu podršku, sa 18 godina iskustva na tržištu nekretnina

Objavljeno:

Real house agencija za nekretnine je porodična firma bračnog para Rafajlović iz Novog Sada, Sanje i Vladimira, a oni, kako kažu, nisu obični, već kreativni agenti za prodaju nekretnina. Na tržištu su već 18 godina i izgradili su prepoznatljiv brend. Ponudu su bazirali na okolinu Novog Sada i Frušku goru, a kupcima nude isključivo placeve, vikendice i kuće u prirodi.

- Klijentima se predstvljamo na jedan potpuno drugačiji način, putem video prezentacija koje su naša lična karta i preko njih nas prepoznaju i kupci i prodavci. Trudimo se da sve prikažemo onako kako je na terenu, da budući kupci nekretninu vide baš onakovom kakva je u realnosti, ali i da ponudimo naš subjektivan stav, da opišemo šta trenutno poseduje, ali i koji potencijal ima, odnosno šta sve može od nje da se napravi. Primera radi, ako je u pitanju plac tu smo da posavetujemo šta bi na njemu moglo da se gradi, tako da potencijalni kupci već donekle imaju jasnu sliku i pre nego što dođu da pogledaju nekretninu – kaže Sanja.

Real house nije velika agencija. Kako navode, ne barataju velikim brojem nekretnina jer je njihov stav da samo sa ograničenom ponudom mogu da se tržištu predstave u pravom svetlu.

- Svaka nekretnina koju nudimo je kvalitetna i propraćena fotogafijama i tekstovima koji je detaljno opisuju. I suprug i ja smo pravnici i pravnu stranu kupoprodajnog procesa držimo u malom prstu, što je takođe naša prednost u odnosu na druge agencije. Uvek smo tu da se pobrinemo da sve prođe kako treba i da za obe strane ispratimo pravnu logistiku kupoprodaje od početka do kraja – ističe Sanja.

Pogledajte ponudu Real House nekretnina OVDE

Poslednje dve godine sve nekretnine koje nudi Real House se mogu naći isključivo kod njih jer rade kao ekskluzivni posrednici kako bi određenu nekretninu mogli da predstave na pravi način i da je približe kupcu:

- Kada vidi i oseti samo mesto gde se nekretnina nalazi potencijalni kupac može lakše da proceni da li vide sebe tu ili ne. Cilj nam je da u budućnosti naš brend bude prepoznatljiv isključivo kao onaj uz pomoć koga možete da nađete dobar stan, vikendicu, kuću ili plac. Uzimamo samo kvalitetne nekretnine, a to ne mora da znači da one imaju i astronomsku cenu. Ipak, treba imati u vidu da retko može da se nađe i dobro i jeftino, ali, u svakom slučaju, cena mora da biti tržišno orijentisana.

Sanja kaže da je trenutno u ponudi mali broj dobrih kuća u okolini Novog Sada. Prema njenim rečima često se nekretnine precenjuju i za pojedine se traže cifre od 500.000, 600.000 ili čak milion evra:

- Naša agencija nema takve u ponudi, već se baziramo na kvalitetne kuće, na dobrim lokacijama poput Fruške gore, ali i na nekim drugim. Beška je, recimo, vrlo interesantna kupcima iz Beograda i Novog Sada zbog blizine auto-puta. Gledamo da kuće budu prilagođene savremenom načinu života, a tu pre svega mislim da su prizemne. Teško se prodaju danas kuće koje imaju tri sprata, a na svakom spratu tri ili četiri sobe, to su one koje su se pravile osamdesetih godina za nekoliko porodica. Danas se one ne traže, jer niko ne želi da deli stambeni prostor. Prodavce takođe edukujemo šta treba da urade kako bi tržište takvu kuću prihvatilo i kako bi je lakše prodali – otkriva sagovornica za Sasomange.

Kada je u pitanju Fruška gora Real house ima na listi gotovo sve, od manjih placeva za gradnju vikend kuća, pa do onih većih za ozbiljne poslovno-privatne projekte:

- Placevi sa pogledom na Dunav u Sremu su najtraženiji, naročito Slankamen. Osim pogleda atraktivni su i zbog blizine auto-puta, naročito Beograđanima i Novosađanima. Teško je odrediti klot cenu nekog placa jer na nju utiče lokacija, njegova konfiguracija, šta sve na njemu može da se gradi, ima li zelenila. Traži se od 20 do 100 evra po kvadratu, koliko košta, recimo, najskuplja Popovica kod Novog Sada. Posebno su popularni placevi na obodima grada, i to za izgradnju porodičnih vila, površine od 6 do 15 ari sa pogledom na grad.

Njčešći kupci placeva su, kako navodi naša sagovornica, ljudi iz IT industrije, biznismeni koji žele da se izmeste iz grada, povratnici iz Kanade, Australije, Nemačke, Austrije. Prema njenim rečima u pitanju su kupci svih profila osim stranaca koji po našim propisima ne mogu da kupe plac ni vikendicu, već samo stan ili porodičnu kuću.

- Kupci kuća jako detaljno traže i gledaju. Na primer, nedavno smo prodali kvalitetnu kuću u Laćarku, prizemnu, sa tri sobe za 115.000 evra. Bila je potpuno nova i odlično je prošla na tržištu. Sada imamo jednu od 330.000 sa spa centrom, letnjikovcem, površine 150 kvadrata i 12 ari placa i nadamo se da će i ona bzo pronaći svog novog gazdu – navodi direktorka agencije Real house.

Bonus video:

01:37

PLATE RATU 500 EVRA, PA ODRŽAVANJE 300 I ŠTA IM OSTANE? Agent za nekretnine o izazovima kupovine stana na kredit u Srbiji

(Espreso/Sasomange/ Jelena Skenderija - Kurir , Sanja Rafajlović - Real House / Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.