Ovi penzioneri u Srbiji imaju velike pogodnosti: Evo kakvu pomoć dobijaju
Penzioneri sede na klupi, Foto: Beta/Dragan Gojić

udruženje

Ovi penzioneri u Srbiji imaju velike pogodnosti: Evo kakvu pomoć dobijaju

Za primer svim generacijama

Objavljeno:

Gradsko udruženje penzionera Vranja, najstarije i najbrojnije udruženje penzionera u ovom gradu, sa više od 4.500 članova, stiglo je do svog 78. rođendana.

Osnovano je 19. avgusta 1946, na veliki hrišćanski praznik Preobraženje Gospodnje.

Za primer svim generacijama, večito mladi, radni i uspešni pripadnici vanstranačke, nedržavne i neprofitne organizacije u Vranju iskoristili su rođendanski susret za nezaboravno druženje, razmenu iskustava, razonodu i zabavu.

Penzionerka
Penzionerkafoto: Nenad Kostić

U proteklim vremenima prvorazredni zadatak bila je stalna briga o unapređenju društvenog, materijalnog i svekolikog položaja penzionera.

Rukovodstvo vranjske penzionerske družine, na čelu sa predsednikom Stojčetom Pavlovićem, ponosi se pružanjem pomoći penzionerima sa najnižim primanjima. Pomoć se ogleda u isporukama solidarnih paketa sa namirnicama i proizvodima za ličnu higijenu, kupovini ogreva na rate, nabavci lekova i drugih potrepština.

Penzioneri šetaju
Penzioneri šetajufoto: Beta/Dragan Gojić

Udruženje organizuje brojna putovanja bez kofera u zemlji i inostranstvu, a neguje pobratimstvo sa organizacijama trećeg doba iz Ohrida, Bitolja, Kumanova, Kočana, Kavadaraca, Makedonske Kamenice i prestonog grada Severne Makedonije. Gradsko udruženje penzionera Vranja pobratim je i sa organizacijama iz Požarevca, Niša, Aleksinca i Kruševca, sa kojima razmenjuje posete.

Bonus video:

05:21

CILJ NAM JE POVEĆANJE PENZIJA, A NE STAROSNE GRANICE! Direktor PIO fonda Ognjenović: Plan za 2025. je prosečna penzija od 440 evra

(Espreso/Penzionisani.rs/Vesna Pejčić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.