Ova grupa penzionera je prva na spisku za isplatu penzija: Novac uskoro leže na račune
Penzioneri, ilustracija, Foto: beta dragan gojić

pio fond

Ova grupa penzionera je prva na spisku za isplatu penzija: Novac uskoro leže na račune

Važne informacije o isplati penzija

Objavljeno:

Isplata septembarskih penzija počinje 2. oktobra za penzionere samostalnih delatnosti koji penzije primaju preko tekućih računa, na kućne adrese i na šalterima pošta.

Ovaj važan datum značiće mnogo penzionerima koji se oslanjaju na redovna primanja kako bi pokrili svoje svakodnevne troškove.

Različiti datumi isplate za različite kategorije penzionera

Penzioneri, ilustracija
Penzioneri, ilustracijafoto: Beta/Dragan Gojić

Za korisnike vojnih i poljoprivrednih penzija isplata počinje 5. oktobra preko tekućih računa, a 7. oktobra na kućne adrese i na šalterima pošta, saopštio je Fond PIO.

Ovo ukazuje na različite datume isplate penzija za različite kategorije penzionera, što može imati značajan uticaj na njihovo planiranje i organizaciju finansija.

Prosečna penzija u avgustu

PIO fond
PIO fondfoto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

Fond je objavio i poslednji podatak o prosečnoj penziji koja je u avgustu iznosila 45.703 dinara. Ova informacija pruža uvid u prosečna primanja penzionera u Srbiji tokom prethodnog meseca, što može biti od značaja za analizu i planiranje budžeta penzionera.

Povećanje penzija od 1. decembra

Penzionere od 1. decembra očekuje povećanje penzija od oko 11 odsto, najavljeno je. Ova vest predstavlja značajan pomak za penzionere i mogla bi imati pozitivan uticaj na njihovu finansijsku situaciju i kvalitet života. Najava povećanja penzija za 11 odsto do kraja godine sigurno će obradovati mnoge starije građane Srbije.

Bonus video:

05:21

CILJ NAM JE POVEĆANJE PENZIJA, A NE STAROSNE GRANICE! Direktor PIO fonda Ognjenović: Plan za 2025. je prosečna penzija od 440 evra

(Espreso/Alo/Ana Gajičić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.