"Gledaćemo da bude što je moguće manje": Još jedan udar na novčanike, skočiće cena vode!
Foto: Prva TV /Screenshot

DOKLE?

"Gledaćemo da bude što je moguće manje": Još jedan udar na novčanike, skočiće cena vode!

Cena vode u Beogradu će uskoro porasti!

Objavljeno:

Suše i visoke temperature učinile su da tokom ovog leta potrošnja vode širom Srbije bude veoma uvećana. Mnogi su se pitali da li proizvodimo dovoljno vode, da li je racionalno trošimo, da li će biti uvećani računi za vodu i da li će cena vode biti veća.

"Što se tiče cene vode ona je stvarno nerealno niska. Beograd u poređenju sa drugim gradovima u Srbiji ima dosta nižu cenu. Trenutno radimo analizu i gledamo da na jedan racionalan način opravdamo povećanje cene. Sigurno će ga biti. Mi ćemo izaći sa predlogom pred našeg osnivača Skupštinu grada Beograda i očekujemo da dobijemo zeleno svetlo jer to je nasušna potreba svih naših stanovnika u gradu jer se naše preduzeće finansira isključivo od prihoda od prodaje vode i usluga odvođenja vode", kazao je Radomir Vujadin direktor Javnog komuinalnog preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija".

"Ne mogu da licitiram sad koliko će da bude povećanje. Gledaćemo da bude što je moguće manje. Naši sugrađani 1.000 litara vode plaćaju 74,25 dinara. Dakle, mi 1.000 litara vode plaćamo kao jedan litar vode u marketu. To je možda i uzrok zašto naši građani neracionalno troše vode", rekao je direktor.

Dodao je da proizvodimo dovoljno vode čak i u sušnom periodu. Istakao je da u Beogradu nije postojao problem tokom vrućina.

Bonus video:

04:43

Ulazak u EU ne bi bio pametan Značaj posete izraelskog predsednika Beogradu: Ovo je najbolja spoljnopolitička odluka!

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.