Ovo su cene kirija za studente u Srbiji: U 1 gradu je ubedljivo najjeftinije, ali zato u BG "izuvanje iz cipela"
Blokovi, Foto: Filip Plavčić

cene kirija

Ovo su cene kirija za studente u Srbiji: U 1 gradu je ubedljivo najjeftinije, ali zato u BG "izuvanje iz cipela"

Nova akademska godina sve je bliže, a studenti jure svakog dana kako bi pronašli adekvatan smeštaj.

Objavljeno:

Nova akademska godina polako se približava, a studenti jure na sve strane kako bi pronašli što bolji smeštaj po što pristupačnijoj ceni. Oni koji studiraju u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu imaju malo više sreće jer za stan koji u Beogradu košta 350 evra, za nekretninu u svojim gradovima mogu da izdvoje i do 100 evra manje.

Kada se pogledaju cene garsonjera i jednosobnih stanova, jasno je da će "najgore" proći studenti u Beogradu, a najbolje u Kragujevcu. Što se tiče Novog Sada, u Avijatičarskom naselju može se naći garsonjera od 16 kvadrata na sedmom spratu zgrade i najam iznosi 220 evra.

Ko traži jednosobni stan, nekretnina od 38 kvadratnih metara u naselju Banatić košta na mesečnom nivou 250 evra. Cene jednosobnih stanova okvirno se kreću od 250 do 270 evra.

Zgrada
Zgradafoto: Aleksandar Stojanović

Kada se pogleda Niš, stan kod Pravnog fakulteta u ovom gradu, od 25 kvadrata, košta 150 evra. Za nešto više novca, tačnije 200 evra, može da se pronađe soba u studentskom hotelu u opštini Pantelej. Što se tiče jednosobnih stanova, stan u zgradi može da se pronađe za 200 evra mesečno. U pitanju je stan u kući sa odvojenim ulazom, a sastoji se od dva nivoa.

Najbolja situacija definitivno je u Kragujevcu. Tamo garsonjera može da se pronađe za između 130 i 150 evra. Jednosoban stan od 35 kvadrata može da se pronađe za 250 evra. Ima dnevnu i spavaću sobu, kuhinju, kupatilo i male ostave.

"Najteža" situacija je, očekivano, u Beogradu. Kirije su u prestonici Srbije ubedljivo najskuplje. Garsonjeru je jako teško pronaći za manje od 250 evra i to dosta daleko od centra grada. Ko želi da živi bliže gradu, mora da izdvoji minimum 300 evra. Što se tiče jednosobnih stanova, početna cena je oko 300 evra na Mirijevu. Na Voždovcu je 330, dok je na Novom Beogradu 350 evra.

Bonus video:

02:27

EVO GDE ŽIVE STUDENTI KOJI NE NAĐU MESTO U STUDENTSKOM DOMU! Kirije jeftinije nego u periodu od pre 6 meseci

(Espreso/ NovaS/M.L)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.