U ovoj banji su srpski vladari obožavali da odmaraju: Cena noćenja je i više nego smešna
Kuršumlijska banja, Foto: Printscreen / Youtube / Dnevne internet novine Top novosti

za odmor

U ovoj banji su srpski vladari obožavali da odmaraju: Cena noćenja je i više nego smešna

Smeštena u predivnom kraju jugozapadne Srbije

Objavljeno:

Vrnjačka Banja, Prolom Banja, Ribarska Banja, Mataruška Banja jesu najpopularnije destinacije za sve koje traže oazu mira i prirodno okruženje. Međutim, banja koja može da ponudi brojne blagodati, ali za koju je malo ko čuo jeste Kuršumlijska Banja.

Smeštena u predivnom kraju jugozapadne Srbije, Kuršumlijska Banja polako ali sigurno ponovo stiče zasluženu pažnju. Sa svojom bogatom istorijom, raskošnim termalnim izvorima i netaknutom prirodom, ovo mesto postaje sve popularnija destinacija za one koji tragaju za jedinstvenim doživljajem i opuštanjem.

Skriveno blago prošlosti

Kuršumlijska Banja nosi duh vekova, sa korenima koji sežu još u rimsko doba. Nekada omiljeno mesto za odmor srpskih vladara, danas se polako vraća na mapu atraktivnih destinacija zahvaljujući obnovi i modernizaciji. Okružena planinama i šumama, banja pruža savršen spoj istorije i prirode, idealan za bekstvo od svakodnevnog stresa.

Kuršumlijska banja
Kuršumlijska banjafoto: Printscreen / Youtube / Dnevne internet novine Top novosti

Obnovljeni kompleksi u Kuršumlijskoj Banji nude savremene usluge u kombinaciji sa tradicionalnim terapijama. Termalni izvori, poznati po svojoj blagotvornoj toploj vodi, sada su dostupni u modernim spa centrima. Pored termalnih kupki, tu su i wellness sadržaji poput sauna, masažnih tretmana i relaksacionih zona, koji omogućavaju posetiocima da se u potpunosti opuste i osveže.

Smeštaj u Kuršumlijskoj Banji

Za one koji žele da produže svoj boravak, Kuršumlijska Banja nudi raznovrsne opcije smeštaja, od modernih hotela do tradicionalnih pansiona. Smeštaj je udoban, a domaćini gostoprimljivi, što čini svaki boravak izuzetno prijatnim.

Kako je Mondo pronašao, smeštaj se u okolini Banje može pronaći za oko 2.000 dinara po noćenju. Ukoliko se odlučite za smeštaj u kompleksu Kuršumlijske banje moraćete i da izdvojite nešto više novca. Tako jedan wellnes dan sa smeštajem u dvokrevetnoj sobi iznosi 8.120 dinara. U ovu cenu su uračunati - smeštaj u sobama, doručak i večera, lekarski pregled, korišćenje wellnes centra, korišćenje teretane, dečije igraonica, sale za zabavu itd.

Banja
Banjafoto: Arne Trautmann / Panthermedia / Profimedia

Šta se nalazi u okolini

Kuršumlijska Banja se nalazi u regionu bogatom prirodnim lepotama i kulturnim znamenitostima. U neposrednoj blizini banje možete posetiti istorijske manastire Svetog Nikole i Presvete Bogorodice, oba iz doba Stefana Nemanje, koji odišu srednjovekovnom tradicijom.

Za ljubitelje neobičnih prirodnih pojava, Đavolja Varoš, sa svojim misterioznim zemljanim figurama, nalazi se na oko sat vremena vožnje. Osim toga, blizina Rudarskih Toplica nudi dodatnu mogućnost za opuštanje, dok grad Kuršumlija pruža autentičnu atmosferu srpskog malog grada, idealnog za laganu šetnju i istraživanje lokalne kulture. Za avanturiste, planina Kopaonik je u blizini, a nudi ski staze i prelepe planinske pejzaže, dok Toplički Izvori i vodopadi pružaju priliku za uživanje u netaknutoj prirodi. Sve ove destinacije čine Kuršumlijsku Banju idealnim polazištem za istraživanje južne Srbije.

Bonus video:

05:05

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!

(Espreso/Mondo/Aleksandra Virijević/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.