Sa ovim poslovima možete da zaradite još jednu platu, a da ne kročite iz stana: Ovo su 5 najlakših načina!
Posao, Foto: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

probajte

Sa ovim poslovima možete da zaradite još jednu platu, a da ne kročite iz stana: Ovo su 5 najlakših načina!

Ako želite da zaradite novac na internetu, a nemate prethodno iskustvo, ne brinite! Od honorarnih poslova do online anketa, ove ideje su idealne za početnike koji žele da ostvare dodatni prihod

Objavljeno:

Zanima vas kako da zaradite novac na internetu, ali niste spremni da se upustite u vođenje biznisa? Postoji mnogo načina da ostvarite dodatni prihod na internetu, čak i ako nemate posebne veštine ili iskustvo.

Bilo da se radi o honorarnim poslovima, prodaji polovnih stvari ili pružanju usluga tutorstva, dostupno je mnogo opcija. Za razliku od tradicionalnih metoda zarade na internetu, ovi predlozi zahtevaju manje truda i minimalno tehničko znanje. U ovom članku istražićemo koliko brzo možete početi da zarađujete dodatni novac online, kao i koje veštine ili alati su potrebni za početak.

U ovom tekstu vam otkivamo nekoliko načina na koje početnici mogu odmah početi da zarađuju novac na internetu.

1. Prodajte svoje polovne stvari

Skladištite i prodajte sve što ne koristite, uključujući nameštaj, igračke, alate, opremu za igranje i dekoraciju za dom. Lokalne i online platforme odlična su mesta za prodaju vaših stvari.

Ova opcija je najbolja za one koji žele da zarade brzo novac. Vreme isplate varira u zavisnosti od sajtova koje koristite za prodaju.

Šta treba znati?

Svaka platforma ima svoja pravila i naknade. Obavezno ih proučite pre nego što se prijavite. Ako vam se dopada ovaj proces, možete pokrenuti ozbiljan posao preprodaje i prodavati sve, od vintidž odeće do obnovljene elektronike, i otvoriti svoju prodavnicu onlajn.

Ormar, Orman, Odeća, Stvari
foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

2. Postanite virtuelni asistent

Možete zarađivati novac iz udobnosti svog doma postajući virtuelni asistent (VA). To znači da možete pružati usluge klijentima bilo gde u svetu. Zadaci mogu uključivati unos podataka, kreiranje sadržaja, praćenje naloga na društvenim mrežama ili upravljanje kalendarima.

Najbolja varijanta za one koji žele da zarade radom od kuće radom od nekoliko sati.

Nivo napora je nizak, a vreme do prve isplate zavisi od dogovorenih uslova sa klijentom ili od online platforme na kojoj ste našli posao.

Šta treba znati?

Neki klijenti traže specifične veštine kod virtuelnih asistenata. Obavezno navedite sve relevantne veštine i istaknite svoje prednosti kako biste se izdvojili. Standardni sajtovi za zapošljavanje, kao i freelance platforme poput Upwork-a i Fiverr-a, nude poslove za virtuelne asistente.

Savet

Kada steknete više iskustva, kreirajte sopstveni sajt za oglašavanje svojih usluga i sticanje klijenata direktno.

3. Testirajte veb sajtove i aplikacije

Kompanije za istraživanje tržišta često traže potrošače koji će testirati veb sajtove, proizvode ili softver kao što su video igre ili aplikacije i pružiti povratne informacije ili recenzije. Pronađite ovakve prilike na sajtovima poput UserTesting-a.

Najbolja opcija za one koje zanimaju najnoviji trendovi i proizvodi. Vreme koje treba da izdvojite za početak je nekoliko minuta za kreiranje naloga na svakom sajtu. Nivo napora je ocenjen kao nizak do srednji, zavisno od formata, a vreme do prve isplate varira u zavisnosti od usluge i platforme.

Kompjuter, Laptop, Muškarac, Posao, Programer
foto: Profimedia

Šta treba znati?

Neki sajtovi zahtevaju minimalni iznos pre nego što isplate vaša primanja. Većina sajtova za istraživanje tržišta zahteva da učesnici imaju 18 godina ili više. Kada projekat postane aktivan, dobićete email, ali morate delovati brzo ili će neko drugi uzeti priliku.

4. Iznajmite svoje stvari

Ekonomija deljenja je tu. Nema potrebe da kupujete stvari poput kosačica, malih električnih alata, haljina, automobila i kućanskih aparata ako vam trebaju samo kratko. Vaš dom može biti ispunjen stvarima koje su drugima potrebne za iznajmljivanje. Sajtovi poput FriendWithA omogućavaju iznajmljivanje ovakvih proizvoda i zarađivanje dodatnog novca.

Ako uspešno iznajmljujete svoje stvari, zašto ne biste pokrenuli sopstvenu marku odeće, iznajmljivali specifične proizvode poput venčanica ili započeli posao sa iznajmljivanjem alata?

Ovo je najbolja opcija za brzu i doslednu zaradu online, a vreme koje treba da izdvojite za početak je sat ili dva za postavljanje vaših proizvoda na relevantne sajtove i pregledanje oglasa.

Prva isplata je obično odmah, ali proverite uslove svake platforme za iznajmljivanje.

Šta treba znati?

Nabavite osiguranje ili izaberite sajt koji nudi osiguranje na vašim proizvodima u slučaju da se oštete ili izgube. Platforme za iznajmljivanje obično zahtevaju da i iznajmljivači i korisnici budu stariji od 18 godina, piše shopify.com.

5. Potražite honorarne poslove

Klasičan način zarađivanja novca dok zadržavate puno radno vreme, honorarni poslovi vam mogu pomoći da zarađujete novac online kroz različite zadatke, kao što su unos podataka, transkripcija ili manuelni rad. Koristite platforme kao što su Fiverr ili TaskRabbit da kreirate profile i promovišete se za ovakve honorarne poslove. Takođe možete razmotriti dostavu hrane ili vožnju kao honorarni posao.

Kada steknete iskustvo i klijente putem platforme, postavite jednostavan e-commerce sajt za prodaju specifičnih zadataka ili preuzmite prilagođene poslove—zarađujući direktno od svojih klijenata.

Vreme do prve isplate varira u zavisnosti od freelance platforme ili aplikacije koju koristite.

Šta treba znati?

Neke platforme za honorarne poslove zahtevaju uplatu unapred za registraciju, pa pažljivo pročitajte uslove. Proverite raspored isplate na platformi za honorarne poslove da biste se uverili da odgovara vašim potrebama. Za administrativne honorarne poslove, u većini slučajeva, biće vam potreban samo stabilan internet i uređaj. Honorarni poslovi dostave zahtevaju motorno vozilo i važeću vozačku dozvolu, dok poslovi manuelnog rada mogu imati zahteve za fizičkom snagom.

Dostavljač, Dostava
foto: Pol Sol / Alamy / Alamy / Profimedia

Bonus video:

07:29

MILJAN ANGELOV: Čovek iz senke koji je OSIGURAO BEZBEDNOST naših sportista na Olimpijskim igrama! Nije bilo prostora za greške

(Espreso/Mondo/Miloš Škrbić/Prenela: J.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.