Povučen poznati lek za visok pritisak! Sumnja se u neispravnost, izdato hitno saopštenje
Apoteka, Foto: Printscreen

hitna reakcija

Povučen poznati lek za visok pritisak! Sumnja se u neispravnost, izdato hitno saopštenje

Sa tržišta povučen poznati lek za pritisak

Objavljeno:

Hrvatski Halmed je objavio povlačenje serije lekova Trandolapril PharmasS za lečenje hipertenzije, odnosno povišenog krvnog pritiska. Radi se o povlačenju serije 1203781 leka 2 mg i serije 1210790 od 4 mg.

PharmaS, nosilac odobrenja za lekove Trandolapril PharmaS 2 mg tvrde kapsule i Trandolapril PharmaS 4 mg tvrde kapsule (trandolapril), u saradnji sa hrvatskom Agencijom za lekove i medicinske proizvode (HALMED) povlači seriju 1203781 leka Trandolapril PharmaS 2 mg tvrde kapsule i serije 1210790 leka Trandolapril PharmaS 4 mg tvrde kapsule.

Navedeni postupak povlačenja lekova sprovodi se na osnovu sumnje u neispravnost u kvalitet leka.

Lekovi
Lekovifoto: AP

Ne postoji rizik od uzimanja

- Na osnovu dostupnih podataka, trenutno ne postoji rizik za sigurnost pacijenata koji uzimaju ovaj lek, umiruju iz HALMED-a i dodaju da su na tržištu dostupne druge serije istog leka koje nisu neispravne, kao i lekovi drugih proizvođača, prenosi Poslovni dnevnik.

Podsećamo da su zdravstveni radnici obvezni da prijave HALMED-u svaku nuspojavu leka, kao i neispravnost u kvalitetu leka, ističu iz Agencije.

Bonus video:

00:18

GORAN LONČAR, KARDIOLOG: Hipertenzija je IZUZETNO prisutna u populaciji, svaki treći odrastao čovek boluje od ove bolesti

(Espreso / BlicBiznis / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.