Evo kada ćemo znati sve o povećanju penzija: Siniša Mali saopštio dobre vesti za penzioneri
Siniša Mali, Foto: Printscreen/RTS

PENZIONERI

Evo kada ćemo znati sve o povećanju penzija: Siniša Mali saopštio dobre vesti za penzioneri

Mali je istakao da rast znači uslove za povećanje plata i penzij

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali kazao je da je Srbija u prvoj polovini godine prva u Evopi po stopi rasta koja iznosi 4,5 odsto BDP-a, što će omogućiti dodatan rast plata i penzija.

Mali je istakao da rast znači uslove za povećanje plata i penzija i da ćemo na kraju avgusta imati jasnu sliku kako će do kraja godine izgledati finansije i koliko povećanje plata i penzija može da se očekuje.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će sledeće godine biti najmanje dvocifreno povećanje penzija, što je nastavak politike koju vodimo godinama unazad“, rekao je Mali.

1 / 5 Foto: Nebojša Mandić

On je dodao da je reč o rastu standarda građana, kojima je zahvalio na razumevanju za ranije oštrije finansijske mere.

„Ne kažem da je idealno, i borimo se da plate i penzije budu još veće“, napomenuo je ministar finansija, govoreći za TV Prva.

On je zaključio i da je kao prvi potpredsednik Vlade zadovoljan postignutim rezultatima, naglašavajući da misli da je Vlada dobro radila u prvih 100 dana, ali da uvek treba da se postavlja lestvica više i da nastavimo da radimo još bolje.

Bonus video:

05:21

CILJ NAM JE POVEĆANJE PENZIJA, A NE STAROSNE GRANICE! Direktor PIO fonda Ognjenović: Plan za 2025. je prosečna penzija od 440 evra

(Espreso / TV Prva / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.