Život u Beogradu skup i za gastarbajtere: Srpkinje sa adresom u inostranstvu prošetale gradom i šokirale se cenama
Knez Mihailova, Foto: Espreso.co.rs

sve i njima skupo

Život u Beogradu skup i za gastarbajtere: Srpkinje sa adresom u inostranstvu prošetale gradom i šokirale se cenama

Njena objava navela je mnoge da se i sami požale na trenutnu situaciju

Objavljeno:

Cene u Srbiji beleže stalan rast, što je postalo neizdrživo za mnoge građane, ali i za one Srbe koji žive u inostranstvu pa svoju zemlju posete s vremena na vreme.

Visoke cene osnovnih namirnica, stanarina i usluga često su glavna tema razgovora među Srbima, koja je još jednom pokrenuta na Iks platformi onda kada je Srpkinja Biljana, koja živi u inostranstvu, priznala da je cenama u Beograd i više nego šokirana.

"Da li sme gastarbajterka da kaže da su cene svega u Beogradu sumanuto visoke?

Ne, ne perem du*eta i ne živim na paštetama tamo negde no je ovo nenormalno zaistinski", napisala je Biljana.

"Nemci ne bi imali para ovde da žive"

Njena objava navela je mnoge da se i sami požale na trenutnu situaciju, objašnjavajući da ogroman skok cena kako u Srbiji, tako i na čitavom Balkanu pravi probleme čak i bogatim gastarbajterima.

"Zato se sada Srbi (posebno Beograđani gde je najskuplje) kada odu u inostranstvo, šokiraju niskim cenama. Bez šale, ali gastarbajteri iz Nemačke i Francuske su počeli da dolaze na godišnji odmor sa punim kolima hrane, da uštede dok su ovde", "Nekada davno su se naši gastarbajteri baš lepo provodili kada dođu sa njihovim primanjima. Sada nose šta im treba odande. Mislio sam da je u Crnoj Gori bolje ali sam se uverio da je sve skuplje. Okolina Tivta", "Moji su ostali zapanjeni, pritom žive tamo negde 30 godina, imaju svoj biznis i veoma su uspešni i za tamošnje prilike. Komentar posle mesare i računa od 150 evra za par kg teletine i još par sitnica bio 'Crna deco kako vi ovo izdržavate'", "Nemci ne bi imali para ovde da žive", bili su samo neki od komentara ispod objave.

Bonus video:

00:34

Stigli gastarbajteri na Peštersku visoravan

(Espreso/ Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.