Ni ćevapi im nisu sveti! Ode cena u nebesa: Kada vidite koliko košta porcija u Beogradu, ješćete ih jednom godišnje
Ćevapi, Foto: Profimedia

dokle?!

Ni ćevapi im nisu sveti! Ode cena u nebesa: Kada vidite koliko košta porcija u Beogradu, ješćete ih jednom godišnje

Porcija ćevapa za ručak je izgleda postala luksuz.

Objavljeno:

Nekada pristupačnih cena, ćevapi su danas izgleda postali luksuz za koji mnogi građani Srbije moraju odvojiti dosta novca.

Omiljeni specijalitet balkanske kuhinje, čija je cena nekada bila znatno niža, sada dostiže cifru koja prelazi 1.000 dinara po porciji i niko zbog ovakve novine nije zadovoljan.

I dok su se mnogi Balkanci žalili početkom ove godine na poskupljenje ćevapa na Baščaršiji u Bosni i Hercegovini gde je velika porcija ćevapa skočila na oko 6 evra, odnosno oko 750 dinara, sada je na redu došao trenutak da velika porcija ćevapa u, recimo Beogradu, košta čak 1.100 dinara pa naviše.

Dokaz tome je i fotografija iz jednog obližnjeg restorana brze hrane u Beogradu gde se jasno vidi da 10 ćevapa u komplet lepinji košta čak 1.150 dinara.

Ćevapi
Ćevapifoto: Profimedia

"Idemo u vegetarijance"

Kako se ranije ove godine pisalo, ono što najviše brine i ljuti jeste informacija da u Nemačkoj 10 ćevapa košta svega 5 evra, dok će vam u Srbiji biti potrebno mnogo više novca za istu porciju.

"Ništa, onda idemo u vegetarijance", glasio je komentar jednog Balkanca kada su cene ćevapa skočile na Baščaršiji i izazvale haos na mrežama.

Isti komentar možda najbolje opisuje trenutni skok cena ćevapa u Beogradu.

Bonus video:

03:18

BANJALUČKI ĆEVAP POSTAJE NEMATERIJALNO NACIONALNO BLAGO? Žika Nikolić na festivalu otkrio: Ovo je tajna JEDINSTVENE recepture!

(Espreso/ Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.