Oglasio se APR: Danas je zadnji dan da izvršite ovu obavezu, oni koji kasne moraće da plate
Šalter, Foto: Zorana Jevtić

važno

Oglasio se APR: Danas je zadnji dan da izvršite ovu obavezu, oni koji kasne moraće da plate

Zainteresovani obveznici se o podnošenju ovih vrsta zahteva mogu informisati na internet stranici APR-a, u okviru registra finansijskih izveštaja

Objavljeno:

Agencija za privredne registre (APR) podseća da matična pravna lica koja su dostavila konsolidovane godišnje finansijske izveštaje za prošlu godinu imaju rok do danas da dostave dokumentaciju uz taj izveštaj, koja je propisana članom 45. Zakona o računovodstvu.

Kako se navodi u saopštenju, dokumentacija se može podneti samo nakon javnog objavljivanja izveštaja za 2023. kao potpunog i računski tačnog, kreiranjem i dostavljanjem novog zahteva putem posebnog informacionog sistema ARP-a.

Matična pravna lica čiji je izveštaj javno objavljen kao nepotpun i računski netačan mogu ponovo da ga dostave zajedno sa dokumentacijom, putem zahteva "KGFI i dokumentacija", a oni koji izveštaj nisu dostavili, to mogu naknadno da urade dostavljanjem istovremeno sa dokumentacijom, putem navedenog zahteva.

APR
APRfoto: Tanjug

Ističe se da se zahtevi mogu podneti i nakon isteka zakonskog roka, a najkasnije do kraja ove godine, ali je tada zbog neblagovremenog dostavljanja, neophodno platiti dodatnu naknadu od 3.000 dinara.

Zainteresovani obveznici se o podnošenju ovih vrsta zahteva mogu informisati na internet stranici APR-a, u okviru registra finansijskih izveštaja.

Bonus video:

02:28

GDE ĆE ZAVRŠITI VIŠAK NOVCA KOJI UPLATITE ZA POREZ? Stručnjaci odgonetnuli: Možete zahtevati povraćaj sredstava!

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.