Bajatović otkrio da li će na zimu biti poskupljenja gasa u Srbiji
Dušan Bajatović, Foto: Prinstcreen/RTS

važno

Bajatović otkrio da li će na zimu biti poskupljenja gasa u Srbiji

Cena gasa na evropskim berzama od aprila varira između 30 i 36 evra za megavat sat, što znači da je bio skuplji i za petinu nego u prvom tromesečju

Objavljeno: 09:02h

Pune se skladišta gasa. U Nemačkoj su potvrdili da Evropa još nema potpunu alternativu za ruski gas. Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je da povećanje cene gasa za domaćinstva u Srbiji nije planiranoi da se cena neće menjati do kraja godine.

Cena gasa na evropskim berzama od aprila varira između 30 i 36 evra za megavat sat, što znači da je bio skuplji i za petinu nego u prvom tromesečju. Analize pokazuju da je nerealno očekivati pojeftinjenje, jer je u toku popunjavanje evropskih skladišta za zimu.

Gas
foto: Printscreen/RTS

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je da povećanje cene gasa za domaćinstva u Srbiji nije planirano i da se cena neće menjati do kraja godine. Bajatović je naveo da će se i cene za privredu kretati oko sadašnje cene. Istakao je da u skladištu u Mađarskoj ima 163 miliona metara kubnih gasa, a da je "Banatski dvor" pun.

Bonus video:

02:32

ŠTA ZA SRBIJU ZNAČI UKIDANJE TAKSI NA GAS IZ BUGARSKE? Rabrenović: Mudra odluka, doneće benefite svima, VELIKO HVALA MAĐARSKOJ

(Espreso / RTS /J.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.