Ova banja u Srbiji je najbolji izbor za penzionere: Cena noćenja je samo 1.000 dinara
Sijarinska banja, Foto: Printscreen/Youtube/BALKANORAMA

pravi izbor

Ova banja u Srbiji je najbolji izbor za penzionere: Cena noćenja je samo 1.000 dinara

Meštani ovu banju nazivaju "biserom juga Srbije"

Objavljeno:

Sezona godišnjih odmora je u toku, neki se odlučuju za more, neki za planine, a neko i za banju.

Cene naravno variraju iz godine u godinu, ali uvek možete da nađete jeftin smeštaj.

Tako je i Sijarinska banja pravi izbor

Noćenje u Sijarinskoj banji za jednu odraslu osobu košta već od 1.000 dinara.

U takozvanoj Donjoj banji nalaze se Glavni izvor, Mali Gejzir, Gejzir, Rimski izvor, Borov, Spasa, Raja i Hisara. Gornja banja ima svoje izvore kao što su Jablanica, Zdravlja, Suzica, Snežnik, tri izvora u Blatištu, Kiseljak i bušotina B4.

Meštani ovu banju nazivaju "biserom juga Srbije". Nalazi se u Jablaničkom okrugu, pripada opštini Medveđa i od Leskovca je udaljena 52 kilometra.

Sijarinska banja
Sijarinska banjafoto: Printscreen/Youtube/BALKANORAMA

"U tom periodu su i cene veće, a inače noćenje za odraslu osobu košta 1.000 dinara odnosno 1.500 što je opet jeftinije nego u ostalim mestima", rekla je vlasnica jednog apartmana.

Sudeći po oglasima, vikendica za tri osobe može da se nađe od 60 evra po danu, dok noćenje u bungalovu iznosi 3.000 dinara. Ova banja u svojoj ponudi ima pet bazena za kupanje, 15 kada, tri blatna jezera i plivački bazen sa mineralnom vodom.

"Prema temperaturi voda, Sijarinska banja ima izvore hladnih, hipotermalnih, homeotermalnih i hipertermalnih voda. Prema hemijskom sastavu u svim vodama predominira sadržaj hidrokarbonata i natrijuma. Takođe, sve vode sadrže povećane količine litijuma (Li) i fluora (F). Neke vode karakteriše i znatniji sadržaj slobodnog ugljen-dioksida (CO2), dok druge pored ugljendioksida sadrže i značajne količine vodonik-sulfida. Zbog svojih posebnih balneoloških svojstava sve vode mogu da se koriste u terapijske svrhe, bilo u vidu kupanja na odgovarajućoj temperaturi, pijenja ili inhaliranja i to kod određenih hroničnih oboljenja. Dakle, sve ispitivane mineralne vode Sijarinske banje se zbog specifičnih fizičkih i hemijskih karakteristika mogu koristiti kao dopunsko sredstvo lečenja u sklopu medicinske rehabilitacije. a prema orijentacionim indikacijama koje su date za svaki izvor posebno", stoji na sajtu Turističke organizacije opštine Medveđa.

Sijarinska banja
Sijarinska banjafoto: Printscreen/Youtube/BALKANORAMA

Što se tiče cena na rehabilitacionom i vaterpolo bazenu, za odrasle i decu iznad 12 godina na rehabilitacionom bazenu ulaz košta 500 dinara. Na vaterpolo bazenu 350, a poludnevna karta na rehabilitacionom je 250 dinara.

Bonus video:

05:05

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!

(Espreso/Kurir/Aleksandra Kocić/Mondo/A.B./Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.