Radio je u vojnoj pošti pa je hteo da proveri koliki mu je staž: Kad je video nova pravila, odmah se spakovao!
Penzioner, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

iznenadio se

Radio je u vojnoj pošti pa je hteo da proveri koliki mu je staž: Kad je video nova pravila, odmah se spakovao!

Radio je u vojni poštama pa je hteo da proveri koliko ima staža: Kad je video koja pravila sad važe, odmah je otišao iz Srbije

Objavljeno:

Jedan naš sugrađanin iz Kragujevca je imao dilemu prilikom svog odlaska u penziju, te ga je zanimalo da pre toga proveri svoj staž, s obzirom da je radio kao vojni osiguranik.

- Za pola godine idem u penziju pa bih hteo pre toga da proverim staž. Radio sam kao vojni osiguranik u nekoliko vojnih pošta u Srbiji, ali i u vojnoj pošti jedne bivše republike SFRJ. Gde mogu da proverim staž? - pitao se on.

Staž se može proveriti u nekoj od organizacionih jedinica Fonda PIO podnošenjem zahteva za izdavanje uverenja o podacima unetim u matičnu evidenciju o osiguranicima, glasio je odgovor koji je dobio.

- U tom uverenju će biti navedeni svi podaci kojima Fond raspolaže za periode kada ste bili vojni osiguranik u vojnim poštama u Srbiji. Ukoliko u tom uverenju eventualno nedostaju pojedini podaci o Vašem osiguranju u Srbiji, možete zahtevom da se obratite Ministarstvu odbrane, Sektor za ljudske resurse, Uprava za kadrove. Uprava za kadrove će dostaviti odgovarajuće prijave Filijali Kragujevac radi unosa podataka u matičnu evidenciju. Za periode kada ste bili vojni osiguranik u drugim republikama bivše SFRJ, podatke potražujete u tim državama - dodato je.

Bonus video:

02:28

KLIME SU PREGREJANE, DOVOLJNA JE JEDNA VARNICA DA EKSPLODIRAJU! Stručnjaci apeluju: Pazite na temperaturu i obavezno radite OVO!

(Espreso / Kurir / J.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.